Revelionul din Piata Constitutiei, din Bucuresti, care strangea anual in jur de 60.000 de oameni, nu va mai avea loc anul acesta din lipsa de bani, decizia fiind luata de reprezentantii Primariei Capitalei pentru a se asigura ca bucurestenii vor avea caldura in contextul datoriilor pe care RADET le are catre furnizorul de agent termic ELCEN.

Organizarea show-ului care de obicei strangea zeci de artisti in Piata Constitutiei ar fi costat in jur de 2-2,5 milioane de lei si era evenimentul cultural al Bucurestiului care strangea cei mai multi oameni intr-o singura zi. Revelionul era organizat in general de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

De obicei, ARCUB organizeaza in jur de 100 de evenimente pe an, dar impreuna cu cele realizate de alte institutii culturale la nivelul unui an in Bucuresti au loc cateva sute de evenimente.

“Predomina teatrul si muzica clasica, dar se dezvolta si zona de muzica alternativa. De asemenea, jazz-ul este mai putin reprezentat, dar il sustinem. Cele mai mari evenimente pe care le organizam intr-un an sunt Revelionul din Piata Constitutiei si Zilele Bucurestiului. La Revelion vin in jur de 60.000 de oameni, iar la Zilele Bucurestiului aproximativ 100.000 de oameni. Aceste doua evenimente au un public foarte divers si inseamna in jur de 10% din bugetul pe un an”, a declarat pentru wall-street.ro, Mihaela Paun, directorul general al ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

Bugetul pentru 2015 al ARCUB a fost de circa 35 de milioane de lei. Publicul care participa de obicei la evenimentele din Bucuresti este unul foarte tanar, insa la concertele de muzica clasica vin si multi oameni in varsta.

Afla mai multe despre evenimentele la care merg Bucurestenii si cum ar putea ajunge orasul Capitala Culturala Europeana in 2021 din textul: Bucurestiul, capitala culturala europeana in 2021? Ce ar avea de castigat Romania

Sursa foto: ARCUB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri