Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din Romania, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinematografe din Europa, a deschis nu mai putin de cinci noi cinematografe in 2015, in intreaga tara, consolidandu-si pozitia pe piata din Romania.

In 2015, Cinema City a inaugurat cinci noi multiplexuri, in Bucuresti si Constanta (fiecare cuprinzand si cate o sala 4DX), precum si la Deva, Drobeta-Turnu Severin si Suceava, investitia totala, realizata in cadrul parteneriatelor cu dezvoltatorii centrelor comerciale, ridicandu-se la aproximativ 27 de milioane de euro.

Dupa un an 2015 foarte bun, compania israeliana planuieste alte patru lansari in 2016, in Bucuresti, Timisoara, Buzau si Piatra-Neamt.

Mai mult, de-a lungul anului 2015, Cinema City Romania si-a consolidat pozitia si in interiorul grupului din care face parte si a urcat pe locul al treilea in reteaua Cineworld, dupa Regatul Unit si Polonia, depasind Ungaria ca numar de cinematografe si sali, fiind urmata de Cehia, Israel, Bulgaria si Slovacia.

In prezent, Cinema City detine 22 de cinematografe si 198 de sali in intreaga tara.

Investitiile Cinema City au contribuit la dezvoltarea pietei de cinema din Romania, care a trecut prin momente dificile, dupa inchiderea multor cinematografe – majoritatea din reteaua de stat –, mai ales in orasele mai mici. La finalul lui 2007, cand Cinema City a deschis in Romania primele 2 multiplexuri (la Iasi, respectiv la Timisoara), conform rapoartelor CNC, Romania avea un cinematograf la 299.000 de locuitori si un ecran la 184.000 de locuitori. Astfel, din cele 72 de cinematografe (de sine statatoare sau tip multiplex) din tara, Cinema City detinea 2, iar din cele 117 sali (ecrane), 12 erau ale Cinema City.

Opt ani mai tarziu, raspunzand unei cresteri constante a pietei de film din Romania prin deschiderea anuala de noi cinema-uri, Cinema City a mai adaugat 20 de locatii, avand acum 22 de multiplexuri in Bucuresti si in tara, dominand peste jumatate din piata.

“Daca ne gandim ca Romania – o tara cu 20 de milioane de locuitori in care se vindeau, in 2007, numai 2 milioane de bilete la cinema pe an – a ajuns la peste 11 milioane de bilete in 2015, credem ca romanii iubesc sa mearga la film, iar singurul lucru care lipsea in 2007 era infrastructura cinematografelor. In anii urmatori piata va continua sa creasca conform cu aceasta dezvoltare a cinematografelor”, a declarat Moshe (Mooky) Greidinger, CEO al Cineworld.

Intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, Moshe Greidinger sublinia faptul ca grupul din spatele cinematografelor Cinema City planuieste sa investeasca nu mai putin de 100 de milioane de euro in urmatorii ani pentru expansiunea la nivel local.

“Inca este mult loc de crestere, mai ales ca vorbim de o populatie de circa 20 de milioane de locuitori. Este un mare potential de dezvoltare in Romania la standarde ridicate pentru Estul Europei, dar inca este loc de crestere. Inca sunt orase care nu au un mall si nici cinema. Vor mai fi si alte proiecte care se vor deschide", preciza Moshe Greidinger, CEO al Cinema City, in primavara anului trecut.

Una dintre cele mai importante lansari ale anului trecut a fost cea din mai 2015, a multiplexului din centrul comercial Mega Mall din Bucuresti, cu 14 sali, dintre care una reprezinta prima sala 4DX din tara noastra, prevazuta cu 128 de locuri, care a necesitat o investitie totala la 6,5 milioane de euro.

„O odata cu deschiderile de la Deva si Drobeta-Turnu Severin, Romania a devenit numarul 3 in reteaua Cineworld ca numar de cinematografe, Ungaria trecand pe pozitia 4, iar datorita inaugurarii de la Suceava, 2015 a devenit un an record la capitolul inaugurari de noi cinematografe in istoria Cinema City Romania, aducand o crestere semnificativa pietei de film. Planuim sa mentinem aceasta crestere si in 2016, prin noile multiplexuri pe care le vom adauga portofoliului nostru”, a declarat Ioana Ionescu, marketing manager Cinema City Romania.

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din Romania si face parte din Cineworld Group, al doilea mare lant de cinematografe din Europa. Compania are multiplexuri in 16 orase din tara: Bucuresti, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Constanta, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Iasi, Ploiesti, Pitesti, Suceava, Targu Jiu, Targu Mures si Timisoara.

Principalii concurenti ai Cinema City la nivel local sunt operatorul CineGrand (Baneasa Shopping City), Hollywood Multiplex si Movieplex, dar si indienii de la Cine Grand, cu doua proiecte in Romania – unul in Bucuresti – Titan si altul in Botosani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri