Reprezentantii Musat & Asociatii, casa de avocatura care reprezinta Antena TV Group, compania care detine posturile de televiziune Antena 1 si Antena 3, au afirmat pentru wall-street.ro ca institutiile media nu doresc sa impiedice decizia din august 2014 prin care judecatorii au decis condamnarea la zece ani de inchisioare a lui Dan Voiculescu si confiscarea averii acestuia, aceasta cuprinzand si sediile televiziunilor.

Aceasta este prima reactie a casei de avocatura dupa ce luni (15 februarie) inspectorii ANAF au somat posturile de televiziune ale Antena TV Group sa elibereze spatiile pe care le ocupa in termen de cinci zile.

Pozitia oficiala Musat si Asociatii:

"Musat & Asociatii acorda asistenta juridica grupului de societati ce detin, printre altele, si posturile de televiziune Antena 1 si Antena 3, atat in legatura cu procedurile de punere in executare a Deciziei penale nr. 888/08.08.2014, cat si cu procedurile de evacuare a sediilor acestora, initiate de ANAF la data de 15.02.2016.

Organele de executare ale ANAF au invocat ca temei juridic al notificarii de evacuare dispozitiile art. 1039 din Codul de procedura civila, care nu sunt, insa, aplicabile in speta.

Procedura de valorificare a bunurilor confiscate prin hotarari penale este reglementata de o legislatie speciala, care nu prevede, in acest stadiu al procedurii, posibilitatea evacuarii fostilor chiriasi ai imobilelor (cum sunt Antena 1 si Antena 3). Mai mult decat atat, este cel putin dubitabila din punct de vedere legal si al competentelor specifice modul in care reprezentantii ANAF, fie ca sunt functionari ai institutiei, fie ca sunt executori fiscali, au inteles sa procedeze in data de 15.02.2016, acestia neavand atributii de identificare, legitimare sau fotografiere de persoane.

Societatile ce detin cele doua posturi de televiziune nu au dorit si nu doresc in niciun mod sa impiedice punerea in executare a Deciziei penale nr. 888 insa considera ca aceasta trebuie sa se faca doar in conditii de legalitate si cu respectarea drepturilor tuturor persoanelor implicate (inclusiv posturile de televiziune). Acestea sunt ferme in a-si apara drepturile si interesele legitime in instanta, prin toate mijloacele legale si procedurale pe care le au la indemana, beneficiind de asistenta de specialitate a unei echipe pluridisciplinare din cadrul Musat & Asociatii (continand atat avocati specializati in domeniul litigiilor civile si de contencios administrativ, cat si in materia dreptului penal, precum si specialisti in drept fiscal)”.

Pe 8 august 2014 este data la care Dan Voiculescu, proprietarul celor cinci televiziuni, a fost condamnat la zece ani de inchisoare in procesul legat de privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). El era acuzat de trafic de influenta si spalare de bani in forma continuata.

In aceeasi sentinta judecatorii au hotarat ca o parte importanta a averii lui Voiculescu sa fie confiscata, printre care si sediul Grivco si cel al Antenei 3. Cladirea Grivco si cea a Antenei 3 au fost evaluate de ANAF la 32,5 milioane euro, potrivit Hotnews.

La inceputul acestei saptamani inspectorii ANAF au solicitat televiziunilor detinute de Antena TV Group sa evacueze sediile in care se afla in termen de cinci zile. Televiziunile implicate in acest caz sunt Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Euforia TV si Zut TV.

Decizia ANAF de a soma Antenele sa evacueze sediul in cinci zile a venit la doua saptamani dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a inceput o ancheta pentru a stabili de ce in dosarul condamnarii lui Voiculescu a fost recuperat doar 1% din prejudiciul de 60 de milioane de euro adus statului.

Cele cinci posturi de televiziune ai familiei Voiculescu- Antena 1, Antena 3, Euforia TV, Antena Stars si Zu TV, trebuie sa evacueze sediile in care se afla pana la finalul acestei saptamani, dupa o decizie a ANAF considerata "abuziva" de catre reprezentantii institutiilor media. Afla din acest articol ce inseamna aceasta decizie si cum s-a ajuns in aceasta situatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri