Spellground Festival, care ar fi trebuit sa aiba loc in weekendul 12-14 august, pe plaja dintre Constanta si Navodari, a fost anulat, pentru respectarea zilei de 13 august ca zi de doliu national, in memoria Reginei Ana, scrie News.ro.

Contravaloarea biletelor si abonamentelor poate fi recuperata incepand cu data de 12 august in toate retelele de ticketing, conform procedurilor ce vor fi anuntate incepand din 6 august, pe site-ul oficial al festivalului, informeaza organizatorii. De asemenea, rambursarea contravalorii pachetelor de cazare, in camping si la hoteluri, achizitionate de pe site-ul oficial, poate fi solicitata incepand cu data de 12 august. Suplimentar, la adresa dedicata de corespondenta, echipa Spellground va prelua mesajele si solicitarile punctuale ale cumparatorilor de bilete.

Organizatorii facut anuntul vineri seara si au transmis ca au luat decizia de a anula Spellground Festival ca urmare a solicitarii Universitatii Ovidius Constanta, partener oficial al evenimentului, cu privire la respectarea zilei de doliu national prin adaptarea programului festivalului si eliminarea manifestarilor muzicale de pe terenul institutiei de invatamant.

”Activitatile agreate initial prin acordul de parteneriat contravin pozitiei pe care institutia noastra doreste sa o adopte intr-o astfel de zi si a obligatiilor dispuse prin hotararea de guvern”, se arata intr-o adresa a Universitatii.

Pe terenul Universitatii Ovidius ar fi trebuit pozitionate principalele doua scene ale festivalului, Master Stage si Ground Stage, care insumau 70% din show-urile live din programul Spellground. ”Apreciem ca arborarea drapelului in berna la sediul Universitatii si desfasurarea in acelasi timp a unor manifestari muzicale de o asemenea anvergura contravin mai ales eticii si moralei de care o asemenea institutie de invatamant ar trebui sa dea dovada”, a precizat Universitatea.

Nicoleta Petre, Director Comunicare Spellground, a explicat ca a fost luata in calcul doar anularea zilei de 13 august din programul festivalului, dar pierderea incasarilor de sambata ar fi facut imposibila sustinerea intregului eveniment din punct de vedere financiar si logistic.

”Un festival nu poate fi rupt in jumatate, este un tot unitar. Am luat in calcul doar anularea zilei de 13 din programul festivalului, dar fara incasarile de sambata, cea mai bine vinduta zi, ne e imposibila sustinerea intregulului eveniment din punct de vedere financiar si logistic”, a explicat Nicoleta Petre.

Directorul de Comunicare al festivalului Spellground a adaugat ca organizatorii vor incerca sa reprogrameze headlinerii in concerte individuale in sezonul 2016 – 2017. ”Vom incerca reprogramarea headlinerilor in concerte individuale in sezonul 2016 – 2017. Suprapunerea datelor libere pentru intreg line-up-ul pentru o formula de festival este putin probabila”, a spus Nicoleta Petre.

Directorul de Comunicare Spellground a adaugat ca organizatorii regreta ca sunt nevoiti sa ia aceasta decizie si le cer scuze fanilor.

”Ne pare foarte rau ca trebuie sa luam aceasta decizie. Muncim de peste 8 luni pentru ca acest festival sa aiba loc la nivelul pe care l-am visat. Am pus suflet, efort si toate resursele noastre la dispozitie. Le cerem scuze fanilor pe care i-am dezamagit”, a mai spus Nicoleta Petre.

Spellground Festival ar fi urmat sa se desfasoare pe trei scene, cu 17 artisti internationali si 44 din Romania. Pe 12 august erau programate concertele Royksopp, Oscar and The Wolf, Fritz Kalkbrenner, Dennis Ferrer, Amber Run, Andre Hommen, Carla’s Dreams, COMA, Les Elephants Bizarres, Aylin and The Lucky Charms, Loungerie II, Toulouse Lautrec, The Kryptonite Sparks, Pinholes, Flesh Rodeo, Sunet Fin, Duro Disco, Omelette, None of the Above si EIDO.

Pe 13 august, ar fi urmat sa concerteze The Kooks, Editors, Chopstick&JohnJon, Doctor Dru, Robin and The Backstabbers, The Mono Jacks, Byron, ROA, Grimus, Pixels, The Speakers, We Singing Colors, Helen, The Bread Pits, Rockabella, Lisier Collectif, Stema si Electric Tuxedo.

Ultima zi a festivalului ar fi adus concertele Biffy Clyro, Soul Clap, WOLF+LAMB, PillowTalk, Nick Monaco, Aquarius Heaven, Life on Planets, Zdob&Zdub, RoadKillSoda, Gojira & Planet H, CTC (DOC, Deliric, Vlad Dobrescu, DJ Nasa), Golan live, S.P.O.C., Otherside, Yelllow, Macanache&The Putreds, Karpov not Kasparov, KASIM live, Maga&Tudoran, Satellites, Sophisticated Lemons, Melting Dice si Luni la Teatru.

Guvernul a aprobat, miercuri, in sedinta saptamanala, declararea zilei de 13 august zi de doliu national, cand vor avea loc funeraliile Reginei Ana. Regina Ana, in varsta de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, in Elvetia.Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana va fi adus in tara in 9 august, la ora 15.15, si va fi transportat la Castelul Peles, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sambata va fi depus in Piata Palatului, pe un catafalc. Inmormantarea va avea loc sambata, 13 august, la ora 15.00, intr-o ceremonie privata, la Curtea de Arges.

Citeste si:

    Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, zilele de doliu national sunt stabilite prin hotarare de guvern. Actul normativ mai stabileste ca, in zilele de doliu national, institutiile si autoritatile publice centrale si locale sunt obligate sa arboreze in berna drapelul Romaniei si drapelul Uniunii Europene. De asemenea, posturile nationale de radio si televiziune, dar si institutiile de cultura trebuie sa isi adapteze programul, iar toate manifestarile culturale, artistice si sportive programate pentru zilele de doliu sunt amanate.

    Sursa foto: Pixabay.com

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


    Setari Cookie-uri