Fata din tren - Paula Hawkins

Fata din tren - Paula Hawkins

Cartea Paulei Hawkins a fost supranumita noua Fata disparuta (a lui Gillian Flynn) asa ca daca ti-a placut aceasta din urma, cu siguranta vei aprecia romanul lui Hawkins. Fata din tren spune povestea lui Rachel, o tanara divortata, dependenta de alcool, care face o obsesie din cuplul pe langa casa carora trece in fiecare zi cu trenul. Evenimentele iau o intorsatura neasteptata atunci cand are loc o crima, iar Rachel este atrasa in vartejul acesteia, mai intai ca martor, apoi ca participant. Romanul este un intreg puzzle care te tine in priza pana la ultima pagina.

Thriller-ul psihologic este romanul de debut al Paulei Hawkins, jurnalista la baza, si a fost bine primit de critica literara, castigand cateva premii. Filmul va aparea in cinematografe chiar saptamana viitoare, pe 10 octombrie, asa ca ai timp sa o citesti.

Inferno - Dan Brown

Inferno - Dan Brown

Pentru fanii Dan Brown, Inferno nu este doar un simplu roman, este a patra parte a seriei Robert Langdon, dupa Ingeri si demoni, Codul lui Da Vinci si Simbolul Pierdut. Romanul este o combinatie de mister, thriller, istorie si cultura, dupa cum ne-a obisnuit Dan Brown si il are in centru pe omul de stiinta Robert Langdon, incercand sa descifreze mesaje secrete cu conotatii literare si sa salveze omenirea de la un dezastru de proportii.

Filmul ii are ca protagonisti pe Tom Hanks si Felicity Jones si va fi difuzat in cinematografe incepand cu 13 octombrie.

Tacere - Shusaku Endo

Tacere - Shusaku Endo

Daca vrei sa te pierzi in negura istoriei, citeste Tacerea lui Shusaku Endo, un roman despre viata misionarilor crestini din Japonia anilor 1600. Cartea, scrisa in 1996, vorbeste despre violentele si persecutiile la care sunt supusi doi preoti crestini atunci cand calatoresc in Japonia pentru a-si regasi mentorul, plecat pentru a converti localnicii la crestinism.

Filmul este unul dintre cele mai anticipate productii ale anului, va avea premiera pe 23 decembrie si ii va avea ca protagonisti pe Liam Neeson, Andrew Garfield si Adam Driver. Regizat de Martin Scorsese, proiectul este unul de suflet pentru regizor, la care a lucrat aproape doua decade.

Creaturi fantastice si unde pot fi gasite- J.K.Rowling

Creaturi fantastice si unde pot fi gasite- J.K.Rowling

Pentru iubitorii de fantasy, dar mai ales pentru fanii seriei Harry Potter, noua carte a lui J.K. Rowling si adaptarea sa cinematografica sunt cu siguranta cele mai asteptate evenimente ale toamnei, dupa lansarea din vara a cartii Harry Potter and the Cursed Child si a piesei de teatru cu acelasi nume.

Revenind la Fantastic Beasts and Where to Find Them, cartea nu este nici un prequel, nici un sequel a seriei Harry Potter, dupa cum insasi autoarea a tinut sa precizeze, ci, mai degraba, o extensie a universului magic pe care l-a creat. Povestea se intersecteaza cu seria Harry Potter doar prin prisma faptului ca in primul an de studiu, elevilor de la Hogwart li se cere sa studieze aceasta carte, care in vremea lui Harry Potter, ajunge la editia 52, dar si prin faptul ca unul dintre personaje, Luna Lovegood se marita, dupa finalul seriei, cu nepotul lui Newt Scamander.

La baza, romanul are putin peste 40 de pagini si este mai mult o insiruire a creaturiilor mitologice si magice cu care Rowling ne-a obisnuit de-a lungul celorlalte romane. Insa, odata cu intentia producatorilor de la Hollywood de a realiza o trilogie dupa scrierile lui Rowling, scenaristii si autoarea s-au pus pe lucru si au dezvoltat o poveste noua care are la baza cartea sa. Aceasta urmareste aventurile lui Newt Scamander, autorul fictiv al cartii Fantastic Beasts and Where to Find Them, in New York-ul anilor 1910.

Volumul nu a fost tradus inca in limba romana, dar poate fi gasit in limba engleza, in timp ce filmul va ajunge in cinematografe pe 18 noiembrie.

The Queen of Katwe - Tim Crothers

The Queen of Katwe - Tim Crothers

Bazat pe o poveste reala, Tim Crothers a scris acest roman despre Phinoa Mutesi, aratand cum a devenit ea una dintre cele mai bune jucatoare de saf din lume. Mutesi locuieste intr-una din cele mai sarace regiuni din Uganda si vinde porumb pe strada. Invata sa joace sah dupa ce il intalneste pe misionarul Robert Katende si foloseste acest joc ca o modalitate de a evada din propria-i viata, cu speranta ca va participa la competitii din lumea intreaga.

Filmul ii are ca protagonisti pe Madina Nalwanga ca Phiona Mutesi, Lupita N’yongo jucand rolul mamei acesteia si David Oyelowo ca Katende, cel care o introduce pe Phiona in lumea sahului.

Sursa foto: donatas1205/Shutterstock