Unul dintre cele mai vechi ONG-uri din Romania, Hospice Casa Sperantei, axat pe ingrijirea paliativa, vrea sa stranga donatii pentru a-si dezvolta proiectele cu ajutorul generatiei Millenials. Fundatia urmeaza sa lanseze o campanie de comunicare si fundraising care vizeaza in special tinerii din generatia Y, public-tinta pe care ONG-urile il evita in mod normal, pentru a strange bugetul necesar inaugurari centrului socio-medical de la Adunatii Copaceni.

“Proiectul de la Adunatii Copaceni va avea o campanie speciala pe care o vom adresa generatiei tinere, care in general este evitata de zona ONG-urilor pentru ca exista niste preconceptii legate de aceast public: e superficial, nu are bani, nu vrea sa se implice, crede ca este nemuritor si ca nimic nu i se poate intampla. Din punctul nostru de vedere, este un public senzational, discreditat in disputa dintre generatii, iar dovezile indica ca acum este momentul sa ne adresam lui, doarece are o forta senzationala de a se exprima, de a actiona, de a misca lucruri, in mod special prin social media. Ne dorim sa ajungem la acesti tineri si cumva sa-i atragem alaturi de noi pentru a demonstra ca aceasta generatie poate schimba ceva in tara asta”, sustine Mihai Manescu, project manager Hospice Casa Sperantei.

Campania va incepe in primavara anului viitor, dar ca o avanpremiera, reprezentantii Hospice au realizat saptamana trecuta un eveniment adresat generatiei Millenials, un decatlon de board games, la care au participat peste 100 de tineri. Banii stransi in urma decatlonului de jocuri de societate au fost donati proiectului de la Adunatii Copaceni. Campania va continua cu o serie de evenimente si actiuni pe “limba tinerilor din generatia Millenials”, dupa cum spune Manescu.

Estimam ca sunt 5.000 de copii care sufera de o boala rara, pentru ca din pacate nu exista nicio statistica oficiala emisa de autoritati pe aceasta tema. Este un subiect tabu, sunt putini copii, sunt boli rare si, din pacate, nu exista niciun interes pe zona asta.

Proiectul de la Adunatii Copaceni se deruleaza inca din 2012, atunci cand ONG-ului I-a fost donat o proprietate in localitate. Aici, reprezentantii Hospice au gandit un centru socio-medical care, pe langa tratamentele de care copiii bolnavi vor beneficia, va cuprinde si un spatiu de tabara si recreere pentru copii, de cazare pentru famiile acestora sau a persoanelor care desi nu au probleme de santate, au o situatie familiala nefavorabila. In total, centrul va cuprinde trei cladiri si va avea o capacitate de 52 de paturi, dintre care 12 pentru copiii bolnavi.

Bugetul estimat pentru proiect este de 1,5 milioane euro, care cuprinde, pe langa amenajarea propriu-zisa a centrului, si asigurarea si mentenanta tuturor serviciilor pe o perioada de noua luni de la inaugurare. Pana in prezent, reprezentantii ONG-ului au reusit sa finalizeze jumatate din proiect.

Sursa foto: Hospice Casa Sperantei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri