Televiziunea Romana, dar si posturile Pro TV, Digi24, Antena 1, Kanal D si Discovery Channel vor difuza, in acest weekend, documentare si programe speciale despre incendiul din clubul Colectiv, la un an de cand a avut loc tragedia, scrie News.ro.

Kanal D va difuza, sambata seara, de la ora 20.00, o editie-document a emisiunii “Asta-i Romania!”, care va prezenta povestea celor care au murit in urma incendiului din clubul Colectiv, dar si a supravietuitorilor tragediei.

Pro TV va transmite, duminica, de la ora 18.00, o editie a emisiunii ”Romania, te iubesc!” despre cei implicati in tragedia din clubul Colectiv, despre supravietuitori, despre dramele celor care inca au nevoie de ingrijiri medicale si despre durerea parintilor care si-au pierdut copiii in urma incendiului. Televiziunea a difuzat, in cadrul Stirilor Pro TV, pe parcursul saptamanii, mai multe materiale despre Colectiv.

Emisiunea prezinta marturii si imagini emotionante despre cum s-au adaptat victimele, prin ce au trecut in timpul tratamentului, cum si-au gasit resursele pentru a merge mai departe, parintii indoliati, dar si declaratiile autoritatilor despre tragedia de la Colectiv, lipsa responsabililor pentru o drama cu care a empatizat intreaga tara si a scos in strada zeci de mii de oameni revoltati. Realizatorul Alex Dima a vorbit cu Raed Arafat si Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii la acea data, despre ce s-a intamplat in acea noapte, cum s-au luat deciziile si ce se putea face mai mult pentru victime.

Televiziunea Romana va transmite pe TVR 1, in aceeasi seara, de la ora 19.00, documentarul ”Colectiv, cosmarul fara sfarsit”, si o editie speciala a Stirilor TVR, ”#Colectiv”, prezentata de Marian Voicu, incepand cu ora 22.00. Filmul documentar prezinta povestea a ceea ce s-a intamplat in noaptea de 30 octombrie 2015, asa cum s-a vazut prin ochii supravietuitorilor si ai rudelor celor decedati sau raniti in incendiu.

”#Colectiv” va cuprinde stiri, reportaje, transmisiuni in direct si o dezbatere in studio. Invitatii lui Marian Voicu sunt Alexandru Rusitoru, fratele lui Marius Rusitoru, fost editor de montaj in TVR, care si-a pierdut viata in urma incendiului, Cristina Hurdubaia, jurnalist si reprezentant al Asociatiei Impreuna rezistam, si Razvan Braileanu, jurnalist si supravietuitor Colectiv.

Emisiunea va include si transmisiuni in direct de la locurile in care sunt organizate momente de reculegere si concerte caritabile (Colectiv, Arenele Romane si Beraria H).

Antena 1 va difuza, de la ora 19.00, o serie de reportaje dedicate acestui subiect, intr-o editie speciala a Observatorului prezentata de Andreea Berecleanu.

”Observator #pentruColectiv vorbeste despre ce s-a intamplat si ce s-a schimbat, despre ce nu trebuie uitat, despre supravietuitorii si cicatricile tragediei, despre consecintele si controversele aparute, despre anchetele demarate, despre cum Colectiv e despre noi toti”, au transmis reprezentantii postului.

Observator #pentruColectiv prezinta si povesti ale salvatorilor victimelor - de la asistenti medicali, la medici si voluntari, la ambulante care au luat si cate doi, trei pacienti odata, la pompierii care au ajuns primii la Colectiv si care nu au mai vorbit de atunci. Emisiunea mai prezinta povesti ale unor criminalisti, legisti si oameni ai legii, dar si comentarii ale unor oficiali precum Raed Arafat si Vlad Voiculescu, ministru al sanatatii in Guvernul Dacian Ciolos, materialele Observator trecand in revista tot ce s-a petrecut la nivel de ancheta in acest caz, care este starea actuala si ce ramane de facut.

Postul Digi24 va difuza, de la ora 22.00, documentarul ”Un an. Un minut si o secunda”, o productie Romania Furata, care surprinde momente din viata actuala a unora dintre cei care se aflau in clubul Colectiv in noaptea de 30 octombrie 2015. Intr-un periplu intre Bucuresti si Bruxelles, reporterii postului de televiziune au fost parte din viata de zi cu zi a celor care isi cauta un drum nou in viata si il continua pe cel de dinainte de tragedie sau sunt inca sub tratament si supraveghere la Bruxelles. Timp de o ora, documentarul prezinta povesti impresionante spuse de Tedy, Silviu, Marian, Nelu, Adina, Andreea si Raluca, victime ale incendiului din Colectiv. Filmul a fost difuzat in premiera marti.

Tot de la ora 22.00, Discovery Channel comemoreaza un an de la tragedia din clubul bucurestean, difuzand documentarul ”Dezastrul din Colectiv”. Programul prezinta, cronologic, ceea ce s-a petrecut in acea noapte in Bucuresti, asa cum au fost relatate de cei direct implicati – supravietuitori, familii ale acestora, autoritati si cadre medicale care au luat parte la operatiunile de salvare. Programul contine si o reconstituire a momentelor de dinainte si dupa izbucnirea incendiului. Nick Allder, expert international in efecte speciale, multiplu premiat pentru productii precum ”Alien” (1979) si ”Al cincilea element” (1997), a luat parte la realizarea acestui proiect in calitate de consultant pentru aspecte ce tin de siguranta. Documentarul va fi disponibil si online pe discovery.ro/colectiv.

Pe 30 octombrie 2015, formatia rock Goodbye to Gravity isi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert in Colectiv. In urma incendiului care a izbucnit in clubul bucurestean si-au pierdut viata patru dintre cei cinci membri ai trupei, alaturi de jurnalisti si fani.

In afara celor 64 de tineri decedati, peste 160 de oameni au fost raniti in incendiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri