59 Seconds: Change Your Life in Under a Minute - Richard Wiseman

59 Seconds: Change Your Life in Under a Minute - Richard Wiseman

Autorul - Wiseman- stie ce zice: in 59 Seconds, ne ofera raspunsuri, sfaturi si trucuri care provin direct de la comunitatea stiintifica pentru a ne auto-ajuta si a ne imbunatati viata. Richard Wiseman duce cercetarea stiintifica la un alt nivel si o transpune cititorilor sai intr-un mod simplu si distractiv.

Ce poti invata din aceasta carte? Multe, dar mai ales ca:

- cel mai bun gen de film pe care il poti vedea la prima intalnire: thriller

- gandul la moarte te poate ajuta sa iti identifici obiectivele pe termen lung

- umorul si un caine iti pot reduce stresul

Si o multime de alte lucruri. Desigur, exemplele de mai sus sunt amuzante si spuse in glume, dar te lasam sa te convingi singur de 59 Seconds.

Creativity: Flow and the Psychology of Discovery and Invention - Mihaly Csikszentmihalyi

Creativity: Flow and the Psychology of Discovery and Invention - Mihaly Csikszentmihalyi

Creativity este o carte despre cum poti captura momentele vietii care merita a fi traite. Obiectivul autorului este de a oferi o intelegere completa a ceea ce duce la aceste momente, fie ca vorbim despre entuziasmul artisului sau munca riguroasa a omului de stiinta din laborator, cu scopul final si nobil de a imbunatati in mod semnificativ viata oamenilor. Cam asa suna descrierea cartii.

Pentru Creativity, profesorul Mihaly Csikszentmihalyi a intervievat 91 de persoane din domenii diferite, inclusiv 14 castigatori ai premiului Nobel. Ce au acestia in comun? De ce este nevoie pentru a fi un creativ de succes?

  • Nu au fost vedete in timpul scolii
  • Cu totii au un IQ de peste 130 – dar odata trecut acest prag, tot ceea ce a contat a fost efortul
  • Cu totii au fost curiosi si au mers pe intuitia lor

Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think - Brian Wansink

Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think - Brian Wansink

Cartea asta iti va schimba, cu siguranta, maniera in care te gandesti la mancare. Psihologul Brian Wansink, specializat pe probleme alimentare, revolutioneaza modul in care percepem mancarea, cat, cum si de ce mancam, de multe ori, fara a realiza ca o facem. Studiind comportamentul oamenilor in relatie cu mancarea, rezultatele sale sunt fascinante, iar concluziile lui te vor uimi.

Ce poti invata din Mindless Eating:

  • Foamea este doar unul dintre motivele pentru care mancam. Sunt multe altele pe care le invocam mai des
  • Desertul are un gust mai bun intr-un portelan decat intr-o cutie de carton
  • Farfuriile marii te fac sa mananci mai mult

Power: Why Some People Have It and Others Don’t - Jeffrey Pfeffer

Power: Why Some People Have It and Others Don’t - Jeffrey Pfeffer

Unii oameni o au, altii - nu. Jeffrey Pfeffer explica de ce anumite persoane detin puterea si ce anume le califica pentru aceasta. Unul dintre cei mai buni teoreticieni din domeniul managementului si autor a peste treisprezece carti, Jeffrey Pfeffer ne arata cum putem reusi sa ne exercitam puterea in lumea reala.

Vrei sa intelegi modul in care functioneaza politica unei companii? Vrei sa inveti cum sa devii mai bun la joc? Power este cartea. Combina cercetarea cu exemple practice si chiar daca nu lucrezi intr-o companie, este un must-read, deoarece vorbeste despre factori fundamentali pentru natura umana.

Little Bets: How Breakthrough Ideas Emerge from Small Discoveries - Peter Sims

Little Bets: How Breakthrough Ideas Emerge from Small Discoveries - Peter Sims

Ce au in comun fondatorul Apple, Steve Jobs, comediantul Chris Rock, dezvoltatorii povestilor animate Pixar si seful strategiei in armata? Ne spune autorul Peter Sims, care a constatat ca rezultatele celor mentionati mai sus s-au obtinut in urma experiementelor, a pasilor mici, cu scopul de a descoperi si a dezvolta idei noi.

Cum poti stimula inovatia si creativitatea fara a-ti asuma riscuri mari? Pariurile mici sunt raspunsul. Peter Sims stabileste un sistem prin care poti face push pe anumite aspecte, fara pericol, imbinand teoria cu exemplele practice. Little Bets este o carte care te asigura ca iti pastrezi capacitatea de invatare si de crestere in aproape orice domeniu.

Sursa foto: wavebreakmedia/Shutterstock