Daca vrei sa iti petreci vacanta pe plaja cu o carte buna, am facut pentru tine o scurta selectie a cartilor bestseller aflate in acest moment in librariile online. De la carti de dezvoltare personala, la fictiune sau biografii, iata patru titluri cu care te poti desfata in vacanta.

Mica Enciclopedie Hygge. Reteta Daneza a Fericirii - Meik Wiking

Hygge

Una dintre cele mai citite carti in acest moment este Mica Enciclopedie Hygge, care a starnit o isterie in jurul cititorilor inraiti. Reteta Daneza a Fericirii se concentreaza pe Hygge si tot ce presupune acest concept danez: sa traiesti bine si simplu.

Autorul incearca sa descopere motivele pentru care Danemarca este cea mai fericita tara din lume – asa cum se spune - si sa le transpuna in anecdote haioase si ulterior in sfaturi practice.

Meik Wiking este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga si si-a petrecut ani din viata studiind magia vietii daneze, de la alegerea corpului de iluminat ideal, la planificarea unei cine sau de la crearea unei truse hygge de urgenta pana la modalitatea in care trebuie sa te imbraci.

Carti bestseller: #Girlboss - Sophia Amoruso

#GIRLBOSS

Despre Sophia Amoruso se stie este fondatoarea retailerului online Nasty Gal, specializat in vanzarea de articole vestimentare si accesorii pentru femei. Din 2006 si pana anul trecut, Nasty Gal ajunsese o afacere de 100 milioane de dolari, asta pana cand, la inceputul anului, compania si-a anuntat falimentul. Probabil ca declinul Nasty Gal va face subiectul unei alte carti a Sophiei Amoruso, insa pana atunci ne delectam cu #Girlboss, o carte despre inceputurile Nasty Gal, care insa contine si o serie de sfaturi si recomandari ale autorei tuturor femeilor.

In „#GIRLBOSS”, Sophia Amoruso poveste cum si-a inceput afacerea vanzand haine pe eBay si face un tur al etapelor carierei sale. Cartea este plina de sfaturi pentru trezirea la realitate, dar si de povesti din culise despre afacerea Nasty Gal.

„Ceea ce aceste joburi m-au invatat este ca trebuie sa fii dispus sa tolerezi anumite lucruri care iti displac - cel putin pentru o perioada. Este ceea ce generatia parintilor mei ar numi „ formarea caracterului”, dar prefer sa o numesc trainingul #GIRLBOSS. Nu ma asteptam sa iubesc aceste joburi, dar am invatat multe de pe urma lor”, spune Sophia Amoruso despre viata inainte de Nasty Gal.

Cele treisprezece motive – Jay Asher

Cele treisprezece motive

La categoria fictiune, romanul lui Jay Asher se mentine in fruntea clasamentului celor mai citite carti de ceva vreme. Romanul "Cele treisprezece motive" a fost tradus in 32 de limbi, a castigat numeroase premii si distinctii - Bestseller New York Times si Publishers Weekly, California Book Award - si recent a fost ecranizat de Netflix. Mai mult, producatorii au anuntat ca urmeaza un al doilea sezon si cel mai probabil, va urma si o carte care va sta la baza scenariului.

"Cele treisprezece motive" a facut valuri pentru ca pune in centrul discutiei sinuciderea unei adolescente si motivele care au impins-o la aceasta masura extrema, printre care si hartuirea.

Carti bestseller: Good Night Stories for Rebel Girls - Elena Favilli, Francesca Cavallo

Good Night for Rebel Girls

Cea mai citita carte in randul copiilor si adolescentilor (si nu numai) este "Good Night Stories for Rebel Girls", colaborarea Elei Favilli si a Francescai Cavallo. Cele doua autoare aduna povesti motivationale a 100 femei de succes, de la Elisabeta I pana la Serena Williams.

Ilustrata de 60 de artiste din toate colturile globului, Good Night Stories for Rebel Girls ne prezinta 100 de destine feminine remarcabile cum ar fi Ada Lovelace, Malala, Amelia Earhart sau Michelle Obama si multealtele.

WALL-STREET.RO foloseste unelte de marketing afiliat. Cumparand prin link-urile de mai sus, site-ul nostru primeste un comision din partea retailerilor pe care ii promovam.

Sursa foto: wavebreakmedia/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri