Dragos Patraru si echipa lui revin, dupa un an, la televiziunea publica, cu emisiunea Starea Natiei. Noul sezon va debuta pe 4 septembrie, iar productia va fi difuzata pe TVR 1 la aceeasi ora ca si pana acum, 22:30, cu reluare la ora 6.00 pe acelasi canal si dupa amiaza, pe TVR 2. De asemenea, productia va fi disponibila si pentru romanii din strainatate, pe TVR International.

Decizia televiziunii publice raspunde dorintei telespectatorilor de a vedea aceasta productie in grila TVR. Aceasta a reiesit si dintr-un sondaj realizat recent de Avangarde, la comanda SRTv. Potrivit rezultatelor, emisiunea Starea Natiei era asociata de respondenti cu televiziunea publica, iar Patraru era perceput, chiar si la multe luni dupa plecarea de la TVR, in topul vedetelor postului.

”TVR a avut rezultate de audienta foarte bune, cat timp Starea natiei a fost in grila noastra de programe. Este foarte important sa intelegem, noi, toti cei din TVR, ca primim bani de la bugetul public pentru a-i informa, pentru a-i educa, pentru a-i distra pe oameni si pentru a fi o platforma neutra de dezbateri. Iar prima conditie pentru a realiza efectiv aceste functii este sa-i facem pe oameni sa se uite la programele noastre. Altfel nu vom avea pe cine educa si informa. Abia atunci putem spune ca ne indeplinim minsiunea publica. Este ceea ce incerc sa fac la TVR impreuna cu echipa mea, prin aducerea unor vedete si a unor productii care sa pozitioneze televiziunea publica la un nivel demn de o institutie care se afla in casele romanilor de peste 60 de ani”, a declarat Irina Radu, presedintele director general al TVR.

Legat de costurile emisiunii, Irina Radu spune ca ”a fost si conditia lui Dragos Patraru, iar eu am fost de acord, ca emisiunea sa fie finantata din fonduri proprii, adica din ceea ce produce din publicitate. In cei doi ani in care s-a difuzat la TVR, Starea natiei a adus nu doar cifre foarte bune de audienta TVR-ului, ci si un profit consistent, ceea ce nu se intampla cu multe productii. Sunt sigura ca telespectatorii vor aprecia revenirea acestei productii in grila noastra.”

Astfel, TVR 1 a inregistrat, in perioada 23 septembrie 2014 - 25 iunie 2015, pe tronsonul emisiunii Starea natiei (luni-joi 22:30-23:30), un rating mediu de 2,6% si o cota medie de piata de 7,2 % la nivel national cifre de audienta, cifre de aproape patru ori mai bune decat cele inregistrate pe aceleasi interval orar, in perioada septembrie 2016 – iunie 2017, cand emisiunea nu s-a mai aflat in grila: rating mediu de 0,7% si o cota medie de piata de 2 % la nivel national.

”Am plecat, anul trecut, intr-un moment in care conturile TVR erau blocate, iar noi am fost anuntati ca nu se stie daca vom mai putea fi platiti. Am promis ca ne vom intoarce, daca situatia revine la normal. Mergand prin tara, cei mai multi dintre oamenii pe care i-am intrebat unde vor sa ne vada au raspuns fara sa ezite ca la televiziunea publica. Mi-aduc aminte ca la Piatra Neamt un domn a venit la intalnirea cu mine insotit de tatal sau, care avea peste 90 de ani. Mi-a spus cu lacrimi in ochi ca noi trebuie sa ne intoarcem la TVR, pentru ca dansul doar aici ne poate vedea”. Televiziunea Romana este locul in care intotdeauna interesul public trebuie sa fie pe primul plan. Este credinta mea ca fara o televiziune publica puternica, lasata sa lucreze doar pentru public, o democratie tanara ca a noastra se afla in mare pericol. Iar televiziunea publica cred ca are forta sa se detaseze total de luptele politice si sa slujeasca interesul public, readucandu-i pe romani in fata televizoarelor, pe oricare dintre canalele sale. Sunt sigur ca vom face treaba buna aici, impreuna cu oamenii priceputi si muncitori din TVR”, a declarat Dragos Patraru.

Lansata in anul 2013 la Romania TV, dar cunoscand succesul la televiziunea publica, emisiunea Starea Natiei isi propune sa taxeze derapajele de orice fel, folosind umorul. ”Ne propunem ca combatem stereotipurile, pentru ca ele ne amortesc gandirea. Prin tot ceea ce facem, incercam sa cultivam spiritul critic al telespectatorilor si sa-i crestem rezistenta la manipulare”, spune Dragos Patraru.

Din echipa Starea Natiei mai fac parte Mihai Radu, Gabriel Drogeanu si Dan Panaet, care scriu textele emisiunii, producatorii Raluca Damian si Mirela Oprea, jurnalistii Elena Serban si Dalia Tabacaru, reporterii Razvan Anghelescu (Vax Populi) si Cristina Hurdubaia (Ceasul bun), actorii Claudia Prec si Bogdan Talasman. Pe partea de regie, montaj si grafica, Starea natiei mizeaza pe Adi Butoi, Madalin Gioanca si Dragos Vata. Voice-over este Adrian Blaj, iar vocea de pe parodiile cantate ii apartine Georgianei Mototolea.

Dragos Patraru a intrat in presa in anul 1996, la ziarul Prahova, din Ploiesti. Are un masterat in Comunicare si Relatii Publice, la Facultatea de Litere, din cadrul Universitatii Bucuresti. A mai lucrat la radio Contact, Prahova TV, publicatia altPHel, iar din 2013, conduce proiectul personal Starea natiei. Emisiunea a fost difuzata cate un sezon de posturile Romania TV si Digi 24 si doua sezoane de TVR, unde revine din aceasta toamna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri