Compania spaniola de telefonie, Telefonica, a anuntat ca va demara oficial procedura de vanzare a companiei olandeze de productie de divertisment de televiziune, Endemol (detinatoarea licentei pentru "Big Brother" si "Fear Factor"), conform publicatiei "Financial Times".

Potrivit Financial Times, Telefonica va numi, cel mai probabil, banca de investitii Merrill Lynch sa se ocupe de vanzarea partii sale din Endemol. Actiunile companiei olandeze Endemol au fost tranzactionate deja la bursa din noiembrie 2005, cand Telefonica a scos la vanzare 22,3% din actiunile sale.

Telefonica a platit 5,5 miliarde de euro pentru compania Endemol in 2000, dar a anuntat, de curand, ca vrea sa vanda partea pe care o detine pentru ca nu este importanta pentru operatiunile sale de telecomunicatii, potrivit NewsIn.

O sursa care e implicata in negocieri a declarat, ca Telefonica intentiona sa isi vanda partea inca din primul trimestru al anului fiscal. In ceea ce-i priveste pe potentialii cumparatori au existat mai multe speculatii Companiile News Corporation, apartinand mogulului media Rupert Murdoch, si Disney au fost mentionate de mass media ca fiind interesate de compania olandeza.

Ambele au negat insa ca doresc sa cumpere partea pe care Telefonica o are in Endemol. O alta companie interesata este providerul TV din Marea Britanie, ITV, dar, potrivit "Financial Times", are sanse mici sa faca o oferta buna. Unul dintre fondatorii Endemol, John de Mol, si mai multe firme cu capital social privat se numara si ele printre posibilii cumparatori, conform analistilor.

Telefonica este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din lume si este prezenta in Europa, Africa si America Latina, potrivit site-ului companiei, Telefonica.es . in Spania, grupul are peste 80 de ani vechime si ofera servicii pentru peste 43,3 milioane de clienti. in America Latina, Telefonica are peste 110 milioane de clienti, iar la sfarsitul lunii septembrie 2006 a devenit lider pe pietele din Brazilia, Argentina, Chile si Peru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri