O instanta de judecata din Belgia a decis marti ca Google a incalcat legea drepturilor de autor, publicand pe Google News materiale fara permisiunea publicatiilor locale. In consecinta, instanta a obligat Google sa retraga toate articolele, pozele si linkurile care duc la materialele incriminate, scrie presa internationala.

Credem ca Google News este perfect legal, a afirmat un purtator de cuvant al companiei. Prezentam doar titlurile si cateva randuri de text impreuna cu imagini de dimensiune mica. Daca utilizatorii doresc sa citeasca intregul articol, trebuie sa continue navigarea online catre site-ul publicatiei respective. Uneltele precum Google Search si Google News sunt benefice pentru publicatii deoarece aduc un trafic considerabil catre site-urile proprii si le ofera o audienta globala mai mare, a continuat acesta.

Procesul a fost intentat companiei americane la inceputul anului 2006 de catre Copiepresse, un grup format din 18 publicatii franceze si germane. Potrivit deciziei pronuntate marti, Google va trebui sa plateasca o amenda de aproximativ trei milioane de euro, reprezentand amenzile zilnice cumulate din Septembrie 2006, amenzi aplicate pentru fiecare zi in care Google nu retrage articolele celor 18 publicatii.

Decizia instantei belgiene ar putea reprezenta un precedent, cel putin in cadrul spatiului Uniunii Europene, unde legislatiile nationale sunt armonizate cu legislatia comunitara. Copiepresse a precizat ca ar putea intenta procese similare companiilor Microsoft si Yahoo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri