O sursa apropiata celor doua companii cunoscute la nivel mondial, NBC si Microsoft, a declarat ca acestea au luat in considerare posibilitatea de a forma un parteneriat in licitatia de preluare a companiei Dow Jones, care detine publicatia The Wall Street Journal.
Dupa discutiile preliminare cu cativa apropiati ai familiei Bancroft, principalii actionari ai Dow Jones, cele doua companii partenere in proiectul MSNBC de televiziune prin cablu, NBC si Microsoft, au decis sa renunte, invocand motive economice.

Astfel, Rupert Murdoch, magnatul detinator al News Corp, a ramas singur in cursa pentru achizitia Dow Jones.

NBC, divizie a grupului General Electric, si-a exprimat intentia de a licita inainte de intalnirea lui Murdoch cu membrii familiei Bancroft, actionarii Dow Jones anuntand ca vor lua in considerare si contraoferte la suma propusa de Murdoch, de cinci miliarde dolari.

NBC a decis atunci sa exploreze oferta, dupa ce a fost contactata de consultantii financiari delegati de reprezentantii Dow Jones pentru a gasi potentiali licitatori. NBC a informat Microsoft despre posibilitatea de a se alia in preluarea trust-ului media, insa la o analiza mai atenta, Microsoft s-a retras, decizie aprobata si de NBC.

Pentru compania NBC, preluarea Dow Jones de catre News Corp ar insemna o posibila amenintare. Murdoch a precizat ca, in caz de succes, va finanta o televiziune strict pe segmentul de stiri financiare si economice,concurand direct cu postul CNBC, actualmente lider in acest domeniu. Fox News Channel este principalul competitor al CNN si MSNBC.

Membrii familiei Bancroft s-au intalnit cu miliardarul Rupert Murdoch miercuri, 31 mai, in Boston, pentru a discuta oferta de vanzare a gigantului Dow Jones. Principalii actionari ai editorului Wall Street Journal au respins propunerea inaintata de Murdoch, motivand ca tranzactia ar pune in pericol independenta editoriala a publicatiei.

News Corp, trustul controlat de miliardarul Rupert Murdoch, a facut o propunere de 60 de dolari pentru o actiune Dow Jones. Trustul News Corp editeaza publicatii ca The Times, din Londra, The Sunday Times sau The Australian.

Dow Jones editeaza publicatiile The Wall Street Journal si MarketWatch. WSJ este, in prezent, a doua publicatie din SUA din punct de vedere al tirajului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri