Fondatorul site-ului MySpace, Brad Greenspan, a anuntat ca este dispus sa achizitioneze 25% din grupul Dow Jones, editor al cotidianului Wall Street Journal, acest grup fiind deja tinta unei alte oferte de preluare, venita din partea magnatului media, Rupert Murdoch, relateaza NewsIn.
Aceasta propunere constituie prima oferta dupa initiativa lui Rupert Murdoch, care a oferit cinci miliarde dolari la data de 1 mai pentru preluare in totalitate a grupului Dow Jones.

Greenspan ar putea crea probleme magnatului media, promitand acelasi pret ca cel oferit de Murdoch: 60 de dolari pe actiune, oferta fiind destinata tuturor actionarilor care doresc sa vanda.

Brad Greenspan, care a creat site-ul de socializare MySpace cand era student al universitatii din California - Los Angeles si a refuzat oferta facuta tot de Murdoch in 2005, care dorea sa achizitioneze acest site, a declarat, intr-un comunicat, ca se afla la conducerea unui grup de investitori care doresc sa preia o participatie minoritara din Dow Jones.

Greenspan a precizat ca acest consortiu, denumit Journal Investment Group, a trimis marti o scrisoare in acest sens consiliului de administratie al Dow Jones, oferind suma de 60 de dolari pe actiune.

Aceasta oferta este o "alternativa atractiva la optiunile actuale", a declarat Greenspan. Acesta isi propune sa cheltuiasca 1,25 miliarde dolari, urmand a incheia operatiunea de cumparare de actiuni in momentul in care va atinge nivelul de 25% din Dow Jones, pentru a evita astfel obligativitatea lansarii unei oferte de preluare.

Aceasta noutate apare intr-un moment in care consiliul de administratie al Dow Jones, conform Wall Street Journal, a decis miercuri sa preia controlul negocierilor privind viitorul acestui grup, avand in vedere ca familia Bancroft, care controleaza grupul Dow Jones, nu pare foarte motivata in a duce la bun sfarsit negocierile cu News Corp.

Acet lucru poate fi interpretat precum o crestere a divergentelor existente intre familia Bancroft si compania pe care o conduce, afirma Wall Street Journal.

Familia Bancroft a refuzat initial aceasta oferta, cerand apoi garantii de independenta editoriala a cotidianului Wall Street Journal despre care magnatul Rupert Murdoch a estimat ca sunt exagerate.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri