Fox Business Network se va lansa pe 15 octombrie, a anuntat presedintele trustului News Corp, Rupert Murdoch, relateaza presa internationala.
Noul post de televiziune va concura cu rivalul CNBC, apartinand grupului General Electric. Televiziunea va avea sediul principal in Manhattan, New York, dezvoltand birouri si in metropole ca Chicago, Los Angeles, San Francisco, Washington si Londra.

Fox Business a incheiat deja parteneriate de distributie cu cei mai mari operatori de cablu din Statele Unite, ComCast Corp, Time Warner Cable si Charter Communications, estimandu-se ca va fi urmarit de aproximativ 30 de milioane de abonati, au precizat oficialii companiei. Noul post va fi disponibil si prin satelit prin amabilitatea furnizorului DirectTV Group.

Spre deosebire de rivalul CNBC, Fox Business Channel va miza mai mult pe partea de business, sustine Murdoch. Aceasta va fi moderata de Neil Cavuto, care detine momentan un program saptamanal de business pe canalul Fox News. Partea operational va fi asigurata de Kevin Magee, vice presedinte al Fox News, in timp ce presedintele postului de stiri amintit, Roger Ailes, va avea in supraveghere noul canal Fox Business.

Murdoch se afla inca in discutii cu grupul Dow Jones & Co, pentru preluarea publicatiei The Wall Street Journal contra sumei de cinci miliarde de dolari (3,63 milioane de euro).

Incheierea tranzactiei in acest sens ar furniza noului post Fox Business o paleta larga de informatii preluate direct din celebra publicatie de business, asigurand credibilitate noului canal de televiziune care se va lansa la toamna. In realitate, situatia s-ar putea complica si mai mult, avand in vedere intelegerea dintre Dow Jones si CNBC privind distributia informatiilor din ambele parti pana in 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri