Directorul Dow Jones, Richard Zannino, a incheiat, luni, o intelegere provizorie prin care compania este preluata de News Corporation pentru 5 miliarde dolari, desi familia Bancroft, care controleaza Dow Jones, are inca pareri diferite despre acord, a relatat Wall Street Journal, citat de Reuters.
Intelegerea, intr-o forma bruta, va fi adusa in fata boardului complet al Dow Jones in seara zilei de marti, a mai scris ziarul, care este cea mai importanta publicatie a trustului si reprezinta activele cel mai tare ravnite de catre presedintele si directorul general de la News Corporation, Rupert Murdoch.

Principalul reprezentant al familiei Bancroft, Michael Elefante, a programat, joi, o intalnire in care sa prezinte intelegerea intregii familii Bancroft, inainte de a le cere votul final, mai releteaza Wall Street Journal (WSJ) pe pagina online. Potrivit acestuia, se asteapta ca Elefante sa ii acorde familiei mai multe zile pentru a ajunge la o decizie, ceea ce sugereaza ca solutia finala va fi gasita saptamana viitoare, potrivit NewsIn.

Familia Bancroft controleaza 64% din puterea de vot la Dow Jones si are opinii diferite despre oferta de preluare a lui Murdoch. O parte a familiei, la fel ca multi dintre editorii si reporterii de la Dow Jones, se opune ofertei deoarece crede ca Murdoch va interveni in procesul editorial in cadrul companiei, in propriul interes de afaceri.

Alti membri ai familiei, alaturi de multi dintre actionarii obisnuiti, au fost atrasi de pretul de 60 de dolari pe actiune oferit de News Corporation, cu 65% peste pretul pe piata al actiunilor Dow Jones in momentul in care a fost anuntata oferta. WSJ sustine ca Zannino le-a spus reprezentantilor News Corporation ca pozitia familiei Bancroft fata de acord va fi aflata foarte curand, citand o sursa care a vorbit cu directorul.

Partea familiei care se opune intelegerii este sustinuta si de fostul director si membru al boardului Dow Jones, Jim Ottaway Jr., care controleaza 6,2% din drepturile de vot ale companiei, in numele familiei sale.

"Daca un numar suficient de membri ai familiilor Ottaway si Bancroft nu accepta intelegerea, cred ca exista posibilitatea sa nu se intample", a spus un fost editor de la Chicago Sun-Times si San Francisco Chronicle, Alan Mutter, care face comentarii referitoare la campul jurnalistic pe blogul sau, Reflections of a Newsosaur.

Cu toate acestea, negociatorii de la Dow Jones, printre care si Zannino, consilierii companiei si doi directori independenti sunt, in principiu, de acord cu pretul oferit de News Corporation, a mai relatat WSJ.

Intelegerea a avut loc dupa un pranz de afaceri la care au participat, luni, Murdoch si Zannino. Murdoch a sugerat posibilitatea de a il nominaliza pe fostul redactor sef de la WSJ, Paul Steiger in boardul News Corporation, mai relateaza ziarul.

Actiunile News Corporation s-au apreciat cu 1%, pana la 27,56 dolari la Sydney, in dimineata zilei de marti. Dow Jones a incheiat cotatia in scadere cu 0,9%, pana la 56,95 dolari pe actiune iar News Corporation a incheiat sesiunea in scadere cu 0,05%, pana la 21,96 dolari la bursa din New York.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri