Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a imprumutat in ultimele sase luni, de la mai multe banci, 13 milioane de lei, iar Consiliul de Administratie (CA) a aprobat, de curand, un nou credit de 3,5 milioane de lei, potrivit Departamentului Comunicare si Relatii Internationale al TVR.
Primul imprumut pe care SRTv l-a facut in acest an a fost in data de 7 martie, cand televiziunea publica a incheiat un contract cu ABN Amro pentru o linie de credit in valoare de 7 milioane de lei, din care s-au cheltuit, pana la data de 5 septembrie, aproape 6,5 milioane de lei. Linia de credit a fost deschisa pentru o perioada de un an, iar SRTv trebuie sa acopere suma retrasa pana in data de 7 martie 2008, potrivit NewsIn.

Televiziunea publica a mai imprumutat anul acesta, de la banca BRD, un credit de 2,5 milioane de lei pentru perioada 7 - 22 martie 2007 si unul de 3,5 milioane de lei pentru perioada 12 - 23 iulie 2007. Potrivit Departamentului Comunicare al TVR, ambele imprumuturi au fost achitate.

Consiliul de Administratie (CA) al SRTv a aprobat in sedinta din 30 august contractarea unui nou credit, in valoare de 3,5 milioane de lei, de la BRD. Banii vor fi imprumutati pentru realizarea unor emisiuni noi si pentru alte investitii, iar, potrivit Departamentului Comunicare al TVR, creditul inca nu a fost angajat.

In anul 2006, SRTv nu a contractat niciun credit bancar.

TVR a incasat in anul 2006, potrivit raportului de activitate, aproximativ 502 milioane de lei, din care 60% reprezinta taxa TV, iar 23% provin din alocatiile de la bugetului statului. Veniturile din publicitate reprezinta doar 15% din suma pe care a incasat-o SRTv in 2006. Alte venituri din exploatare ale SRTv, care provin din chirii, penalizari, alocatii de la bugetele locale, inchirieri de circuite de transmisii si copiere de casete, reprezinta 2% din incasarile televiziunii publice. Cheltuielile Televiziunii Romane au depasit, anul trecut, incasarile din exploatare cu 17,1 milioane de lei.

TVR are, incepand de miercuri, un nou presedinte director general, Alexandru Sassu, propus de PSD in Consiliului de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv). Alexandru Sassu a declarat saptamana trecuta, in cadrul unei audieri la Comisia pentru cultura din Camera Deputatilor, ca, in prima jumatate a acestui an, TVR are un deficit de 9 milioane de euro (aproape 30 de milioane de lei) si ca acesta va continua sa creasca intrucat exista o serie de contracte care trebuie platite.

El a explicat ca a fost nevoit sa reorienteze grila de programe a postului din cauza problemelor bugetare si ca in aceasta vara TVR a difuzat mai mult reluari ceea ce a dus la scaderea audientei. Sassu a mai spus ca este nemultumit de modul in care televiziunea este structurata din punct de vedere al departamentelor si al oamenilor si ca intentioneaza sa faca evaluari pe criterii de performanta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri