Tinerii din zilele noastre prezinta un interes din ce in ce mai mare pentru antreprenoriat! Oare au acestia mai multe posibilitati acum? Sunt ei mai bine informati?
Iata un proiect ce vine in sprijinul tinerilor pasionati de acest domeniu. Si pentru ca cei care stiu cel mai bine intrebarile, interesele lor, sunt tot tinerii, asociatia studenteasca Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP) va organiza in perioada 16-22 septembrie 2007 in Bucuresti proiectul international: International Entrepreneurship Week (IEW).

IEW face parte din actiunea 4.3 a programului Youth in Action (Tineret in Actiune) - Training and Networking - sustinut de Uniunea Europeana prin Comisia Europeana. Business Club(BC), club al asociatiei, avand traditie si experienta in organizarea de proiectele pe antreprenoriat este unul din colaboratorii de baza ai proiectului.

IEW va aduna 20 de tineri, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani din Europa Centrala si de Sud-Est (Romania, Bulgaria, Ungaria si Turcia) interesati de domeniul antreprenoriatului.
Impreuna cu participantii din tarile partenere, VIP are ca obiectiv identificarea similaritatilor si a diferentelor dintre tari, privind deschiderea unei afaceri. Se urmareste crearea unei atmosfere degajate de educatie non-formala, in care schimbul de experienta si de cunostiinte vor aduce o informare aprofundata despre antreprenoriatul european.

Principalele subiecte de discutie vor fi:
• Demararea unui nou proiect de afacere, luand in considerare recenta integrare a Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europena.
• Obstacole pe care trebuie sa le depaseasca antreprenorii la inceput de drum
• Legislatia tarilor in ceea ce priveste afacerile in faza lor incipienta- avantaje pentru studenti, cooperare cu administratiile locale.
• Etica in afaceri.

Programul IEW cuprinde o multitudine de activitati, precum dezbateri, training-uri, workshop-uri, studii de caz si teambuilding, pregatite atat de participanti cat si de firma de training Compass, partenerul educational pe acest proiect.

Proiectul este finantat in mare parte de catre programul Youth in Action. Articolul de fata este responsabilitatea exclusiva a autorului, iar Agentia Nationala si Comisia Europeana nu pot fi trase la raspundere pentru modul in care continutul va fi folosit.

Asociatiile partenere au fost alese in urma unui proces complex de selectie, desfasurat in luna martie a acestui an, inainte ca proiectul sa fie trimis Comisiei Europene spre aprobare. Organizatiile partenere sunt: Association of Young and Novice Entrepreneurs (EFKE)-Ungaria, Varna Business Agency (VBA)-Bulgaria si Youth Education Culture Promotion and Economy Association-Turcia.

Impreuna cu partenerii dorim sa formam o retea “antreprenoriala” in Europa Centrala si de Sud-est, la care sa adere in fiecare an noi membri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri