Zenith Media ocupa primul loc in raportul RECMA, care ia in calcul valorea oferita de portofoliul de clienti ai agentiilor, dovedindu-se a fi cea mai mare agentie media din Romania si obtinand punctajul maxim la capitolul stabilitate.
Pe urmatoarele pozitii in clasament se situeaza Universal McCann, cu o cota de 8,7%, si Media Direction - cota de 8,6%.

De asemenea, agentia Zenith Madia a obtinut pozitia nr. 1 in „AdRating”, clasament realizat in luna iunie de Agentia de presa NewsIn.

Zenith Media este inglobata operatiunilor Saatchi & Saatchi, are actionariat local si opereaza in Romania sub contract de franciza cu grupul Publicis, la care este afiliata. Zenith Media detine clienti precum BRD, L'Oreal, Nestle sau Toyota, a avut in 2005 o cifra de afaceri de aproximativ 17,6 milioane de euro si un profit net de circa 253.000 de euro, potrivit Ministerului de Finante.

RECMA, detinuta de Alberique de Preval, este o companie de cercetare a agentiilor de media la nivel mondial. Primul raport al companiei a fost publicat in 1999. Incepand cu anul 2004, RECMA studiaza peste 600 de agentii de media din lumea intreaga si elibereaza cate un raport lunar in 52 de tari.

Documentarea companiei se face in baza unei retele care include peste 300 de parteneri (presa, companii de cercetare specializate in monitorizarea publicitatii, consultanti media). RECMA a inclus pentru prima oara agentiile din Romania in acest raport in 2006.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri