“Un mic mogul media”. Asta urmareste sa devina in urmatoarele luni Vasile Turcu, proprietarul grupului de firme Romconstruct si actionar al clubului Dinamo. Ultima achizitie a lui Turcu este un pachet de 50% din actiunile tabloidului “Ziarul”, pe care omul de afaceri vrea sa il transforme intr-o publicatie economica. Telul final este un trust complet, cu ziare, televiziuni si radiouri.
Sub noul actionar, “Ziarul” se va lepada de hainele de tabloid si va deveni, in proportie de cel putin 80%, un cotidian de afaceri. Toate acestea pana la inceputul lui 2008. Intrebat de Wall-Street cum va reusi sa repozitioneze publicatia intr-un timp atat de scurt, Turcu explica: “Eu pot sa il transform, deoarece eu am o putere mai mare decat ceilalti de pe piata, datorita Patronatului (de IMM-uri – n.red.). Am informatiile la zi, am parte de acte. O sa vedeti cum va deveni “Ziarul” economic, am consultat specialisti, am studii de piata”.

Viitorul cotidian economic va concura direct cu “Ziarul Financiar”, editat de Publimedia, cu “Business Standard”, parte a Grupului Realitatea-Catavencu, dar si cu cotidianul de business pe care trustul Intact urmareste sa il lanseze pe piata in viitorul apropiat. Vasile Turcu crede ca ziarul sau isi va gasi loc pe piata fara prea mari probleme, dar ia in considerare si transformarea “Ziarului” intr-o publicatie adresata exclusiv celor 300.000 de membri ai Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Vasile Turcu a cumparat actiunile de la Viorel Sima si a refuzat sa dezvaluie valoarea tranzactiei.

Cumpararea actiunilor “Ziarul” este doar un pas dintr-un demers mai amplu, prin care Vasile Turcu urmareste crearea unui trust de presa inchegat si variat. Printre achizitiile urmatoare se numara si postul de radio Sport Total. “Ma aflu in negocieri avansate, foarte avansate, cu Nicolae Bara pentru cumpararea unui pachet majoritar din Radio Sport Total”, ne-a declarat Turcu.

Insa postul de radio este singura investitie media pe care actionarul Dinamo vrea sa o faca in zona sportului, urmarind mai degraba dezvoltarea pe segmentul business. Astfel, Turcu isi doreste sa lanseze un post de televiziune cu specific economic, care sa ofere informatie de calitate, pentru mediul de business. Potrivit lui Turcu, rivala televiziunii The Money Channel va aparea pe piata nu mai tarziu de primul semestru al anului 2008.

Un alt proiect este infiintarea unui cotidian national, din segmentul quality, care va fi lansat tot anul viitor. In prezent, Vasile Turcu mai detine si 50% din actiunile saptamanalului “Umbra” si este actionar majoritar al revistei “Afaceri IMM”. Toate proprietatile sale vor fi reunite intr-un mic trust, in care omul de afaceri isi propune sa investeasca in urmatorii doi ani intre 10-15 milioane de euro, potrivit declaratiilor facute agentiei NewsIn.

Cotidianul "Ziarul" este editat de societatea Ziarul C.N. In perioada ianuarie - iunie 2007, "Ziarul" a fost al saptelea cel mai vandut cotidian national generalist din Romania, potrivit datelor Biroului Roman de Audit al Tirajelor (BRAT). In aceasta perioada, "Ziarul" a avut un tiraj mediu vandut pe aparitie in jur de 20.000 de exemplare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri