Trustul de presa Ringier a anuntat marti ca ziarul "ProSport", editat in prezent de Ringier, va reintra in portofoliul companiei MediaPro din ianuarie 2008, iar noul redactor-sef al publicatiei va fi Dan Filoti, informeaza un comunicat de presa.
Ringier nu a facut public pretul tranzactiei dar surse din piata spun ca acesta este de 8,3 milioane de euro, inclusiv TVA.

"Transferul in noul sediu se va efectua la mijlocul lunii ianuarie. Pana atunci, toate activitatile de publishing legate de ProSport vor fi asigurate de catre Ringier Romania", informeaza Ringier.

Ringier mai spune ca, odata cu aceasta tranzactie, va fi transferata catre MediaPro si echipa editoriala, cu exceptia conducerii. "Tranzactia include transferul titlului, a tuturor marcilor adiacente si a tuturor domeniilor online. Echipa editoriala, precum si angajatii care asigura coordonarea concursurilor specifice vor fi transferati catre Publimedia (...) Conducerea echipei editoriale nu va fi transferata catre Publimedia. Astfel, redactorul-sef al ziarului, Dorin Chiotea, va continua sa lucreze in cadrul Ringier Romania, iar atributiile de conducere editoriale ale domnului Cristian Topescu inceteaza odata cu vanzarea titlului", mai arata comunicatul Ringier.

Noul redactor-sef al publicatiei va fi Dan Filoti, actualul redactor-sef adjunct. El isi va prelua responsabilitatile in prima zi dupa transferul cotidianului la Publimedia, din luna ianuarie.

Trustul Ringier mai anunta ca, potrivit tranzactiei, contractele personalului "ProSport" nu vor putea fi modificate in primele sase luni. "Conform contractului de vanzare-cumparare, termenii si conditiile stipulate in contractele de munca ale personalului transferat nu vor fi modificate de catre noul proprietar pentru o perioada de cel putin sase luni", mai spune Ringier.

Publicatia "Business Standard" a anuntat, la inceputul lunii octombrie, ca trustul Media Pro, condus de Adrian Sarbu, a cumparat cotidianul "ProSport" de la trustul Ringier pentru 8,3 milioane de euro, inclusiv TVA, iar tranzactia va fi finalizata, cel mai probabil, pana la sfarsitul anului.

In urma cu aproape cinci ani, Adrian Sarbu a vandut cotidianul "Pro Sport" trustului elvetian Ringier pentru suma de 7,7 milioane de dolari, inclusiv TVA. In momentul vanzarii, Adrian Sarbu a semnat un contract prin care se angaja sa nu lanseze sau sa achizitioneze, timp de cinci ani, niciun alt cotidian sportiv, clauza care expira in februarie 2008. Aceasta poate fi incalcata inainte de termen deoarece tranzactia actuala se desfasoara intre aceleasi trusturi, Media Pro si Ringier.

Grupul elvetian Ringier este unul dintre cele mai mari trusturi media din Europa si este prezent, in Romania, prin grupul Ringier Romania. Aceasta editeaza, in prezent, 15 publicatii, printre care "Evenimentul zilei", "Libertatea", "Capital", "Compact" si "TV Satelit" si detine 25% din actiunile postului de televiziune Kanal D.

Trustul MediaPro este unul dintre cele mai mari grupuri media din Romania si detine, printre altele, publicatiile "Ziarul Financiar", "Gandul" si "Banateanul", posturile de televiziune Pro TV, Sport.ro si Acasa TV si posturile de radio Pro FM si Info Pro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri