Grupul media Axel Springer, care editeaza cel mai vandut tabloid european, "Bild", a anuntat ca va vinde participatia de 12% pe care o detine la ProSiebenSat.1 Media, informeaza luni editia online a publicatiei "Les Echos".

Tranzactia se ridica la suma de 509 milioane de euro si urmeaza sa fie aprobata si de autoritatile germane antitrust.

Fondurile de investitii Kolhberg Kravis Roberts (KKR) si Permira, principalii actionari ai ProSiebenSat.1 Media ar urma sa preia participatia de 12% detinuta de Axel Springer in cadrul grupului.

Grupul Axel Springer a fost impiedicat, la inceputul anului trecut, de autoritatile germane,sa preia, pentru suma de 4,2 miliarde de euro, ProSiebenSat.1, care detine canalele Sat.1, N24, ProSieben si Kabel 1.

Axel Springer AG este cel mai mare grup de publishing din Europa si detine, in prezent, peste 150 de ziare si reviste in peste 30 de tari. Printre publicatiile pe care le editeaza se numara si cel mai vandut tabloid european "Bild", precum si titlurile "Die Welt" si "Fakt".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri