Cotidianul "New York Times" si canalul de informatii financiare CNBC au incheiat un parteneriat de schimb de continut informational pentru a concura cu trustul News Corporation, detinut de Rupert Murdoch, informeaza AFP, citat de NewsIn.
Parteneriatul dintre cele doua canale media a intrat in vigoare luni si prevede ca site-ul cotidianului "New York Times" sa fie imbunatatit cu continut video preluat de la postul CNBC. Pe de cealata parte, CNBC va beneficia pe site-ul sau de internet de informatiile furnizate de publicatia "New York Times".

"Noi ne-am pus de acord pentru a fi partenerii unui prim plan impreuna care va intari fiecare dintre cele doua grupuri", a explicat Vivian Schiller, responsabilul site-ului Nytimes.com.

Anuntul vine pe fondul intrarii in forta a companiei News Corporation in domeniul infomatiilor economice si online prin achizitia grupului Dow Jones si prin lansarea, in luna octombrie a anului trecut, a canalului specializat in informatii financiare Fox Business Network.

Compania News Corporation, detinuta de Rupert Murdoch detine, printre altele, mai multe zeci de posturi TV in intreaga lume, printre care operatorul prin satelit British Sky Broadcasting (BSkyB), reteaua SKY, canalele Fox News, compania de productie cinematografica 20th Century Fox, zeci de reviste si ziare, printre care "The Sun", "The Times" si "News of the World" si mai multe site-uri. Rupert Murdoch, detinatorul trustului media News Corporation, a cumparat anul trecut compania Dow Jones care detine cotidianul economic "The Wall Street Journal" pentru suma de 5,6 miliarde de dolari.

Canalul CNBC face parte din NBC Universal, una dintre cele mai mari companii americane de media si divertisment, detinuta de conglomeratul de servicii General Electric (80%) si de grupul francez media Vivendi SA (20%). NBC Universal detine, printre altele, si posturile Sci Fi, Universal Channels, 13th Street si casa de productie Universal Studios.

Cotidianul "The NewYork Times" este detinut de The New York Times Company, care mai editeaza inca 15 publicatii, printre care "The International Herald Tribune" si "The Boston Globe".














Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri