Cele mai mari trusturi din Statele Unite si-au unit fortele pentru a crea o retea care sa vanda reclame online, acesta fiind al doilea tip de parteneriat format in industria media in ultimii ani, conform Wall Steet Journal.
Gannett Co., Hearst Corp., New York Times Co. and Tribune Co. planuiesc sa puna bazele unei companii unitare care sa se numeasca quadrantOne. La fel ca in cazul unui consortiu creat anul trecut de Yahoo alaturi de un grup de ziare, reteaua quadrantOne va permite publicitarilor americani sa cumpere un anumit spatiu pe siteurile Web detinute de aceste publicatii.

quadrantOne si-a pus bazele in Chicago si va angaja 17 persoane. Siteurile pe care advertiserii isi vor publica spoturile publicitare vor apartine unor ziare precum Los Angeles Times (care face parte din trustul Tribune), The Des Moines Register (Gannett), The Houston Chronicle (Hearst) si The Boston Globe (The New York Times Company).

In total, quadrantOne va restrange un numar de 50 de milioane de vizitatori unici lunar, a declarat directorul Nielsen Online, citat de New York Times.

Concurand cu Google, Yahoo si Microsoft, directorii ziarelor implicate in acest parteneriat au spus ca aceasta alianta este favorabila, intrucat ei inteleg mai bine piata locala si pot ajuta mult mai bine publicitarii americani sa-si publice mesajele pe siteurile locale. “Vrem sa ne controlam propriul destin”, a declarat intr-o forma poetica Lincoln Millstein, vicepresedinte media la Hearst Newspapers.

Insa nu toata lumea a fost de acord cu acest lucru.

“Nu cred ca unirea acestor trusturi va rezolva problema”, a spus Shar VanBoskirk, analist ce se ocupa cu studii despre publicitatea online la Forrester Research. “Ei au nevoie in cadrul acestui parteneriat de o companie cu o tehnologie bogata, care sa le aduca acele abilitati de care au nevoie pentru a-si imbunatati continutul”, a adaugat VanBoskirk.

Mai multe ziare din cadrul quadrantOne fac parte din consortiul Yahoo, care furnizeaza publicitate tehnologica si vanzari si toate companiile implicate sunt proprietari partiali ai Retelei Nationale a Ziarelor (Newspaper National Network), o retea ce permite advertiserilor americani sa-si plaseze reclamele pe mii de ziare editate si, mai nou, pe siteurile acestora.

Directorii companiilor de ziare au afirmat ca aceasta noua companie, quadrantOne, va face diferenta, intrucat va avea o tehnica de a reinventa publicitatea si de a o repozitiona. Grupul invita si alte ziare sa se alature acestei organizatii, insa nu ca proprietari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri