BBC a anuntat luni lansarea unui post de televiziune in limba araba, pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord, care va transmite de saptamana viitoare cate 12 ore pe zi, iar de la vara, 24 de ore pe zi, potrivit AFP, citat de NewsIn.
BBC Arabic Television va incepe transmisia saptamana viitoare, marti, 11 martie, la ora 10.00 GMT (ora 12.00 a Romaniei). Postul este finantat prin fonduri publice si nu va difuza publicitate. Este primul post de televiziune public si international al BBC. Compania britanica a lansat postul si in 1994, dar a renuntat la el doi ani mai tarziu, din cauza unei dispute de natura editoriala cu societatea care asigura transmiterea postului prin satelit.

Relansarea BBC Arabic Television se inscrie in proiectul "tri-media" al companiei, prin care se urmareste integrarea celor trei suporturi folosite: televiziune, radio si internet. Astfel site-ul www.bbcarabic.com va fi refacut, si va putea avea si continut video, iar programele postului de radio BBC Arabic au fost revazute.

Postul BBC Arabic Television a putut fi relansat in urma unei restructurari controversate a BBC World Service, care grupeaza posturile de radio internationale. Dintre acestea, unele au fost inchise, in special in Europa de Est, ceea ce a cauzat suprimarea a circa 200 de posturi si obtinerea finantarii necesare. Bugetul BBC Arabic Television va fi pentru inceput de 25 de milioane de euro. Odata ce postul va incepe transmisia de 24h pe zi, vara aceasta, bugetul va creste la 33 de milioane de euro.

Postul BBC va concura cu marile televiziuni arabe, precum Al-Jazira sau Al-Arabiya. Target-ul sau, de atins pana in 2010, este de 20 de milioane de telespectatori pe saptamana. Peste 13 milioane de persoane asculta zilnic postul de radio BBC Arabic, cel mai vechi serviciu intr-o limba straina al companiei, lansat in 1938, iar site-ul in araba are inregistrati un milion de utilizatori unici pe luna.

"Lumea araba este o piata care cere informatii", a spus Nigel Chapman, directorul BBC World Service. "Consideram ca a nu dezvolta o televiziune ar impiedica BBC sa isi mareasca audienta", a precizat el. Obiectivul de audienta pentru televiziunea, postul de radio si site-ul BBC in limba araba este de 35 de milioane de persoane.

"BBC are o experienta unica privind furnizarea informatiilor cheie din regiune si din lume unei audiente arabe", a spus Hosam El-Sokkari, directorul BBC Arabic. "Si pentru ca BBC World Service are o perspectiva cu adevarat internationala, este totodata cel mai in masura sa prezinte opiniile, problemele cheie si viata reala a auditorilor nostri arabi unei audiente globale". Postul de televiziune BBC in limba araba ar trebui sa fie difuzat pe viitor si in Europa si SUA.

Tot pentru 2008, BBC a anuntat lansarea unui post de televiziune in limba farsi, pentru Iran.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri