Grigore Cartianu paraseste functia de redactor-sef adjunct al Evenimentului Zilei ca urmare a demisiei lui Razvan Ionescu, fost redactor-sef al aceluiasi ziar. Dupa cele 30 de zile de preaviz, Cartianu va prelua functia de redactor-sef al ziarului Adevarul.
“Decizia mea a fost influentata de plecarea lui Razvan Ionescu si de posibilele urmari ale plecarii sale”, a declarat, pentru Wall-Street, Grigore Cartianu. Jurnalistul a tinut sa precizeze ca nu este vorba de o demisie, deoarece a convenit, impreuna cu managementul Ringier, sa utilizeze formula “despartire de comun acord”.

“Ziarul are forta sa mearga mai departe fara sa piarda din statutul actual si fara sa piarda cititori. Pentru ca este sustinut de o redactie foarte buna”, a adaugat Cartianu. Cat despre persoanele care ii vor inlocui pe el si pe Ionescu, Cartianu isi doreste ca acestia sa fie oameni de calitate. “Evenimentul Zilei are acum un redactor-sef interimar in persoana lui Horia Ghibutiu (n.r. – fost redactor-sef al ziarului Compact). El mi se pare un ziarist de calitate”.

Dupa expirarea celor 30 de zile de preaviz, Grigore Cartianu va lua drumul Adevarului, unde va ocupa pozitia de redactor-sef. Spune ca l-au convins insistentele managerilor de la Adevarul. “Mi-au aratat o mare dorinta de a ma avea. Mie imi place sa lucrez acolo unde ma simt dorit si m-am simtit dorit la Adevarul”.

Laurentiu Ciocazanu, fostul redactor-sef al Adevarului, va fi numit director editorial al familiei de publicatii Adevarul, potrivit unor surse din piata. Functia de director editorial al trustului va fi pastrata de Adrian Halpert.

In urma cu doua saptamani, Razvan Ionescu, redactor-sef al Evenimentului zilei, isi anunta demisia, invocand neintelegeri cu top managementului trustului Ringier. “Sunt foarte multe planuri care au fost aprobate dar nu s-au desprins niciodata de pe hartie. Mai sunt si idei pe care le-am avut dar nu am reusit sa le transmitem mai departe. Au fost multe probleme, eu le-am si identificat. Ne-au lipsit timpul, resursele sau determinarea”, ne-a declarat Ionescu in ziua demisiei.

Postul lui Razvan Ionescu a fost preluat de redactorul-sef al cotidianului gratuit Compact, Horia Ghibutiu, urmand ca Ringier sa organizeze un concurs pentru gasirea unui redactor-sef stabil.

Cotidianul Evenimentul Zilei face parte din din grupul elvetian Ringier AG, unul dintre cei mai mari editori de presa scrisa din Europa. In Romania, Ringier detine mai multe publicatii, printre care Libertatea, Capital, Compact si Unica.

Adevarul Holding detine cotidianele Adevarul si Click si grupul de presa Satiricon, editorul publicatiilor Dilema veche si Dilemateca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri