Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a incheiat anul 2007 cu un c de 8,4 milioane de euro, potrivit unor surse din Consiliul de Administratie (CA), care a aprobat luni Raportului de activitate al SRTV pe 2007, care va fi trimis marti la Parlament.
Potrivit unor surse din CA citate de NewsIn, televiziunea publica a incheiat anul 2007 cu un deficit de aproximativ 8,4 milioane euro, dar mare parte din suma provine din anii anteriori. Conform acelorasi surse, SRTv a inregistrat venituri de aproape 150 de milioane euro in 2007, dar a avut cheltuieli de aproximativ 157 de milioane euro. Aceleasi surse afirma ca pe semestrul al doilea din 2007 televiziunea publica a inregistrat un profit de 117.000 euro.

"Problemele financiare provin din faptul ca platim 15%, aproximativ trei milioane de euro, din venituri pentru sprijinul productiei cinematografice interne, in timp ce in alte tari europene taxa aceasta este de 3-4%, si din faptul ca peste jumatate dintre cei care ar trebui sa plateasca taxa radio-TV sunt scutiti", a declarat un membru al CA. TVR a alocat, in 2007, peste 10,2 milioane de lei (aproximativ trei milioane de euro) pentru productiile externe realizate in anul 2006 de casele de productie independente si a platit alte trei milioane de euro pentru drepturile de autor si conexe. De asemenea, in 2007, TVA-ul platit de televiziunea publica a fost de aproximativ 15 milioane de euro.

Televiziunea publica a fost implicata in mai multe scandaluri in 2007. TVR a pierdut, la inceputul anului, optiunile 1 si 4 pentru difuzarea a meciurilor de fotbal din Liga I, in favoarea postului Kanal D. Valoarea acestui contract a fost de 4 milioane de euro, potrivit unor surse din TVR. Conducerea postului public a anuntat, in data de 2 februarie, ca Telesport a reziliat contractul cu TVR deoarece persoanele responsabile de efectuarea platilor din cadrul Directiei Economice a SRTv nu au emis ordinele de plata pana la data de 10 ianuarie 2007, asa cum prevedea contractul. Ulterior, directorul general al Telesport, Horatiu Nicolau, a declarat ca reprezentantii TVR au amanat plata pentru ca la postul public de televiziune "nu sunt bani".

CA al SRTv a aprobat, in sedinta din 30 august 2007, contractarea unui credit de 3,5 milioane de lei de la BRD pentru realizarea unor emisiuni noi si pentru alte investitii.

Presedintele director general al televiziunii publice, Alexandru Sassu, a declarat la 5 septembrie, in cadrul unei audieri la Comisia pentru cultura din Camera Deputatilor, ca TVR are un deficit de 9 milioane de euro in prima jumatate a anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri