Grupul Google a lansat pe 5 august un serviciu de incarcare gratuita a muzicii pentru China, in parteneriat cu societatea chineza de download legal contracost, top100.cn, relateaza NewsIn, citand AFP.
Gigantul Google intra pe o retea de motoare de cautare ocupata de un gigant local, motorul de cautare Baidu. Serviciile acestuia ofera acces catre zeci de mii de cantece chinezesti din cadrul Top100.cn. Popularitatea Baidu se datoreaza in special link-urilor muzicale pe care le recomanda, dar site-ul este acuzat ca face legaturi cu pagini de muzica piratata.

Google si marcile muzicale din Top100.cn vor imparti veniturile publicitare, subliniind faptul ca serviciul va avea un mare impact asupra caselor de discuri, care se confrunta frecvent cu pirateria. In primul trimestru din 2008, Google a ajuns in China la o cota de piata de 26,8%, fata de 60,7% cat are motorul de cautare Baidu.

China are in prezent 253 de milioane de utilizatori de internet
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri