Postul NBC, care a cumarat drepturile de difuzare a Jocurilor Olimpice in SUA, a inregistrat vineri in timpul transmisiunii ceremoniei de deschidere de la Beijing o audienta de 34,2 milioane de persoane, cu mult peste estimari, potrivit holywoodreporter.com, citat de NewsIn.
Ceremonia de Deschidere a JO 2008 a fost cel mai urmarit astfel de eveniment, care s-a desfasurat in afara teritoriului Statelor Unite, de catre americani.

In 50 de ani de transmisiuni de la Jocurile Olimpice, audienta ceremoniei transmise de la Beijing a depasit-o pe cea inregistrata la celelalte deschideri din strainatate, fiind cu 35% mai mare decat cea a ceremoniei de la Atena, din 2004, (24, 5 milioane de telespectatori) si depasind cu 25 % audienta deschiderii de la Sydney, din 2000, (27,3 milioane de telespectatori).

Insa, audienta inregistrata de NBC in timpul difuzarii ceremoniei de la Beijing nu a intrecut-o pe cea inregistrata la transmisiunea ceremoniei JO de la Atlanta, urmarita, in 1996, de 39,8 milioane de telespectatori.

Spre deosbire de majoritatea televiziunilor din alte tari care au transmis deschiderea JO in direct, NBC a amanat transmisiunea pana in prime time, ceea ce se poate sa ii fi facut pe multi telespectatori sa se uite la ceremonie, dupa ce au fost expusi toata ziua la cronici impresionante si fotografii spectaculoase.
Insa, in general, ceremonia de deschidere nu reprezinta un indicator pentru audienta din timpul JO.

Totodata comparatia cu audientele inregistrate in trecut la acelasi eveniment ar putea fi nonconcludenta, intrucat, la aceasta editie, NBC Universal va difuza un record de 3.600 de ore din competitia care va dura 17 zile.

"Daca inregistrezi audienta zilnica, primele cateva zile din competitie sunt cu adevarat concludente – precum al doilea si al treilea episod dintr-un serial nou", considera istoricul in televiziune, Tim rooks. "Cu toate acestea, este cu siguranta un bun inceput", conchide el.

Audienta inregistrata, in Statele Unite, vineri la ceremonia de la Beijing a depasit asteptarile, avand in vedere ca, in ultimii ani, marile evenimente televizate, inclusiv decernarea premiilor Oscar, au fost mai putin urmarite, iar din 2004 publicul de televiziune american a scazut cu 16%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri