Compania de cercetare eMarketer a redus drastic previziunile privind cheltuielile pentru reclamele video online, spunand ca piata nu a fost destul de puternica precum estimase anterior compania, scrie presa internationala.
Estimarile pe care eMarketer urmeaza sa le lanseze arata ca finantarile pentru reclamele video online din Statele Unite vor fi de 505 milioane de dolari in 2008, in scadere fata de anul anterior cand cheltuielile au fost de 1,35 miliarde de dolari.

Totusi eMarketer se asteapta ca piata sa creasca in urmatorii ani atingand valoarea de 1,9 miliarde de dolari pana in 2011, dar este cu mult sub previziunea de 4,3 miliarde de dolari pe care a facut-o vara trecuta pentru anul 2007.

David Hallerman, analist senior in cadrul eMarketer, a declarat ca perspectivele pentru reclamele video online raman puternice, dar eMarketer a supraestimat cheltuielile trecute. El crede ca estimarile anterioare s-au bazat pe anectote si interviuri cu executivi din industrie, dar pe datele actuale care au fost lansate arata ca estimarile eMarketer au fost depasite.

IAB (Interactive Advertising Bureau), care elibereaza rapoarte trimestriale privind cheltuielile de publicitate din Statele Unite, a inceput de anul trecut sa reduca cheltuielile pentru reclamele video online. Hallerman a declarat ca aceste numere au ajuns sa fie mult mai mici decat eMarketer le-a estimat stimuland firma sa reevalueze toate proiectiile sale.

De asemenea Hallerman a mai adaugat ca incetinirea economiei americane a provocat reducerea estimarilor.

Reclamele video online inca reprezinta o felie mica din piata advertising-ului online incat se lupta sa genereze reclame pe internet care sa semene cu cele de la televizor fara ca privitorii sa schimbe canalul asa cum se intampla foarte des in reclamele televizate. Studii recente arata ca privitorii abandoneaza complet videoclipul daca apare o reclama.

Retele precum Walt Disney ABC si General Electric NBC au creat o tehnologie care le interzice privitorilor sa schimbe reclamele video in timp ce ei urmaresc “Lost” sau Jocurile Olimpice, dar multi privitori s-au declarat deranjati de faptul ca sunt nevoiti sa isi verifice e-mail-ul intr-o alta fereastra.

Totusi, reclamele video reprezinta o posibila mina de aur mai ales ca agentiile de publicitate sunt interesate de promotii video deoarece face o impresie de durata mai mare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri