Mogulul media Aydin Dogan a declarat, miercuri, pentru Reuters, ca firmele sale, care acopera domenii de la media la energie, sunt in stare buna si vor face fata cu bine incetinirii cresterii economice si disputelor cu premierul Turciei.
Premierul Tayyip Erdogan l-a acuzat, luna aceasta, pe Dogan ca isi foloseste imperiul media ca sa defaimeze guvernul si partidul de guvernare AK, cu stiri legate de banuieli de coruptie. Guvernul a negat acuzatiile de coruptie.
"Criza nu afecteaza rezultatele companiilor", a declarat Dogan, intr-un interviu acordat Reuters, citat de NewsIn.

Cotatia actiunilor celui mai mare grup turcesc de media, Dogan Yayin Holding, si ale companiei-mama, Dogan Holding, a cazut semnficativ saptamana trecuta, din cauza ingrijorarii investitorilor ca disputa cu premierul turc ar putea afecta negativ principalele interese de afaceri ale grupului si diminua sansele acestuia in licitatii publice.
"Acele atacuri ale premierului au creat presiuni imense asupra cotatiei titlurilor Dogan. Actiunile mele au pierdut serios, dincolo de o ieftinire normala. Îmi pare rau ca s-a intamplat acest lucru si sunt foarte nefericit, in numele micilor investitori", a afirmat Dogan.

"Pierderea este, insa, relativa. Companiile sunt solide, bine conduse si vor rezista bine", a adaugat seful trustului de media.

Aydin Dogan, unul dintre cei mai bogati si puternici oameni din Turcia, a spus ca vanzarile si castigurile din prima parte a anului au fost solide, dar ca este prea devreme ca sa spuna cum va evolua situatia in restul anului.

Dogan controleaza 40% din piata turceasca de publicitate, unde perioada cea mai importanta a anului este de la mijlocul lui septembrie pana la sfarsitul anului.

"Piata publicitara a mers foarte bine pana la mijlocul lui septembrie, nu sunt sigur cum va evolua situatia dupa acesta data", a spus Dogan. Dar, daca piata publicitara va scadea in turcia si pe pietele externe, Dogan a spus ca firmele sale se vor descurca bine in continuare.

Dogan a adaugat ca este deschis la oportunitatile de fuziuni si achizitii, dar prioritatea sa este sa mentina rezultatele financiare in stare buna, in contextul in care se inrautatesc conditiile de pe piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri