Fox Interactive Media, una dintre ramurile digitale ale gigantului media News Corporation, concediaza 100 de angajati, reprezentand 5% din forta de munca, parte a unui plan de reducere a costurilor companiei, anunta presa internationala.
Concedierile, incepute inca de luna trecuta, vizeaza angajati ai site-urilor MySpace, Photobucket, Scout Media si Rotten Tomatoes. Dintre acestea, cel mai afectat va fi serviciul de image hosting Photobucket, unde vor fi disponibilizati 22 de angajati.

Mai multe concedieri ar putea avea loc in cadrul diviziei corporate a Fox Interactive Media.

“Pot confirma ca mai multe grupuri din cadrul Fox Interactive Media elimina niste joburi si redirectioneaza altele”, a spus un purtator de cuvant al companiei, citat de wsj.com. “Aceasta face parte dintr-un efort mai mare de a aduce compania cat mai aproape de reusita acum si, mai ales, de a o transforma intr-un business si mai puternic odata ce pietele isi vor reveni”.

In ciuda acestor disponibilizari, Fox Interactive Media face inca angajari si estimeaza ca reteaua sociala MySpace va avea, pana la sfarsitul anului, mai multi angajati decat in 2008.

Concedierile de la Fox Interactive Media apar pe fondul unor semnale optimiste emise, in general, in piata de online, despre care se spune ca va creste anul acesta, o parte din bugetele rezervate mediilor clasice urmand a fi realocate Internetului.

Mai mult decat atat, strategia News Corporation, imperiul media detinut de Rupert Murdoch, rezerva un loc important online-ului. In iunie 2008, in cadrul festivalului de publicitate de la Cannes, magnatul australian estima ca, in urmatorii ani, digitalul va aduce pana la 75% din veniturile grupului. In 2005, News Corporation a cumparat reteaua de socializare online MySpace, intarindu-si astfel prezenta in online-ul global.

News Corporation isi va anunta rezultatele financiare saptamana viitoare. Potrivit wsj.com, profiturile diviziei Fox Interactive Media au fost afectate de investitiile recente. Cresterea veniturilor Fox Interactive Media a incetinit cu 5 puncte procentuale, pana la 17%, in ultimul trimestru al anului fiscal, fata de trimestrul anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri