Fostul director executiv al AOL, Jonathan Miller, va deveni noul director al diviziei digitale din cadrul News Corp, scrie The New York Times.
Dupa ce a colaborat cu directorii unitatilor News Corp pentru a dezvolta strategia online a companiei, Miller ar putea ocupa locul liber lasat de presedintele si COO Peter Chernin, care va parasi compania in luna iunie. Miller este de asteptat sa raporteze venirea sa la News Corp direct presedintelui Rupert Murdoch.

Miller nu poate veni la News Corp. daca nu incheie contractul cu AOL in urmatoarele zile, au declarat sursele citate de publicatia americana. AOL a invocat aceasta clauza in august pentru a-l impiedica sa se alature board-ului de directori al Yahoo, o mutare prin care multi se asteptau ca ar putea sa il inlocuiasca pe directorul executiv Yahoo, Jerry Yang.

Dupa ce si-a pus amprenta in e-commerce la conglomeratul media Barry Diller, Miller a fost presedinte si director executiv al AOL pentru mai mult de patru ani pana la parasirea companiei in noiembrie 2006. Dupa plecarea de la AOL a fost co-fondatorul Velocity Interactive Group, o firma de investitii specializata in media digitala.

Miller s-a stabilit ca un personaj important al Internetului. El a fost inlaturat din interiorul companiei mama Time Warner, dar a primit aplauze din partea analistilor si a colegilor care spun ca este unul dintre primii ganditori strategici din industrie.

Veteranul media Herb Scanner, CEO al strat-up-ului de televiziune pe internet Next New Networks si fost vice-presedinte al MTV Networks, l-a numit pe Miller “unul dintre cei mai destepti oameni din lumea media”.

Propunerea venita din partea News Corp. face parte din reorganizarea diviziei digitale a companiei, inclusiv Fox Interactive Media, grup al carei proprietati online cuprinde retelele sociale MySpace, Photobucket, site-ul de jocuri IGN si site-ul de critici de film Rotten Tomatoes.

Printre alte schimbari, presedintele Fox Interactive, Peter Levinsohn, va avea un nou rol de presedinte al distributiei digitale si de new media din cadrul Fox Filmed Entertainment.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri