Peste 400 de personalitati din cultura, sport, educatie, muzica, divertisment au semnat un manifest de sustinere a Televiziunii Publice, ca reactie la atacurile mediatice din ultima perioada, care ar submina credibilitatea institutiei.
„Constatam ca in ultima vreme Televiziunea Publica a devenit obiectul unor atacuri concertate de imagine, inclusiv cu privire la rostul si necesitatea existentei sale.

Tot mai multe voci din sfera politica si nu numai si-au facut un punct de glorie din a cere fie reducerea finantarii de care beneficiaza Televiziunea Publica, fie eliminarea unora dintre canalele sale, fie, chiar, desfintarea ei. Hulita de multi, dar folosita de si mai multi, Televiziunea Publica a fost si casa si scoala pentru multi jurnalisti, actori, regizori, oameni de litere, oameni de cultura, oameni politici, oameni din toate categoriile sociale.

Astazi, la 20 de ani de la caderea comunismului in Romania, Televiziunea Publica are nevoie din nou sa fie aparata, pe de-o parte, de ignoranta care genereaza in piata media idei cu privire la asa-zisa inutilitate a unei televiziuni publice, iar pe de alta, de atacurile unor grupuri care au interese directe in piata audio-vizula”, se arata in manifest.

„Multumesc tuturor celor care au venit in sprijinul Televiziunii Publice si le suntem profund recunoscatori pentru gestul lor de solidaritate. Strangerea de semnaturi va continua la nivel national”, a declarat Presedintele - Director General al SRTv, Alexandru Sassu.

Presedintele Director General al TVR, Alexandru Sassu, a precizat ca aceasta campanie nu e dedicata numai personalitatilor, ci si oamenilor obisnuiti, telespectatorilor TVR care au indragit de-a lungul timpului programele prezentate de postul public de televiziune, principalii beneficiari ai eforturilor zilnice depuse de angajati.

Printre semnatarii de pana acum se numara: Florin Piersic, Dan Puric, Victor Rebenciuc, Ion Caramitru, Emilia Popescu, Marius Bodochi, Dan Mihaescu, Mircea Baniciu, Margareta Paslaru, Mihaela Mihai, Ducu Bertzi, Dan Bittman, Marian Ionescu, Vasile seicaru, Aurel Tamas, Alex Revenco, Gabriela Sabo, Ruxandra Dragomir, Mariana Bitang, Mihai Coman, Ioan Bogdan, Lefter Alexandru Chira, Toni Grecu, Pavel susara, Andreea Raducan, Mihai Traistariu, Cristian Mandeal, Alexandru Tomescu, Andrei Blaier, Medeea Marinescu, Alexandru Ghildus, Liviu Mihaiu, Grigore Lese, Ivan Patzaichin, Tiberiu Soare, Dan Dediu, membrii Orghestei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri