Marele premiu al celei de-a VII-a editii a Galei Societatii Civile a revenit Asociatiei Kogayon pentru proiectul “Stop vanatorii in parcurile nationale”. Ales din totalul de 174 de proiecte inscrise anul acesta, proiectul Asociatiei Kogayon s-a detasat de celelalte, fiind considerat cel mai bun exemplu al fortei de convingere de care poate dispune societatea civila din Romania.
Pornit ca reactie la o propunere legislativa care permitea vanatoarea in parcurile nationale si in ariile naturale protejate, proiectul dezvoltat de catre Asociatia Kogayon a reusit sa mobilizeze un numar impresionant de sustinatori si sa opreasca promulgarea legii care, prin continutul ei, permitea distrugerea unei parti importante din patrimoniul natural romanesc. Proiectul Asociatiei Kogayon a obtinut de asemenea Premiul I la sectiunea Protectia Mediului si Premiul I la sectiunea Buget - / Eficienta +, reusind sa se remarce atat prin mutatia pe care a generat-o la nivelul constiintei colective, cat si prin resursele implicate (buget 1000 RON).

In lupta pentru marele premiu, proiectul “Stop vanatorii in parcurile nationale” a concurat cu celelalte opt proiecte care au fost desemnate castigatoare la nivel de sectiune. Este vorba despre proiectul “Material Auxiliar de Istorie a Minoritatilor Nationale din Romania” dezvoltat de catre Centru Regional PER Pentru Europa Centrala, de Est si de Sud-Est (Locul I, sectiunea Educatie si cercetare), proiectul „Festivalul PLAI” al Asociatiei Culturale Sunet Ambianta Timisoara (Locul I, sectiunea Arta si cultura), proiectul ”Justitie Terapeutica pentru Consumatorii de Droguri” - Liga Apararii Drepturilor Omului, filiala Satu Mare (Locul I, sectiunea Apararea drepturilor individuale/ colective), proiectul “O sansa pentru viata” derulat de Asociatia REACT (Locul I, sectiunea Comportament civic si participare publica), proiect “Centrul de Ingrijiri Paliative "Sfanta Irina" al Fundatiei Sfanta Irina (Locul I, sectiunea Sanatate), proiectul “Servicii de suport pentru apartinatorii bolnavilor incurabil” dezvoltat de Hospice Casa Sperantei (Locul I, sectiunea Servicii sociale pentru categorii defavorizate) si proiectul „Orizonturi Deschise” al Fundatiei Dinu Patriciu (Locul I, sectiunea Dezvoltare economica si sociala).

Pe langa premiile pe sectiuni acordate anul acesta, juriul Galei Societatii Civile a decernat si trei premii extra-concurs proiectelor “Scoala te face mare!” - Asociatia Ovidiu Rom, “Servicii integrate pentru zona rurala” - Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau si “Atlas de Mitocanie Urbana” initiat de Radio Guerrilla. Aceste premii sunt acordate, la propunerea membrilor juriului, proiectelor si initiativelor care nu au fost inscrise in competitie dar care au adus un beneficiu evident societatii, reusind sa atraga atentia asupra unor probleme reale cu care aceasta se confrunta.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri