Guy Hands, omul de afaceri britanic care a cumparat in 2007 casa de discuri EMI, va investi 300 de milioane de lire in companie pentru a o scoate din impasul financiar cauzat de criza si pentru a sterge o parte din datoriile de 2,5 miliarde de lire catre Citibank, informeaza The Guardian.
Ultima mare companie din Marea Britanie care activeaza in industria muzicala a supravietuit in ultimele luni din profitul obtinut in urma lansarii albumelor Lily Allen si Coldplay. In plus, se spune ca EMI are zeci de melodii nelansate ale lui Michael Jackson, inclusiv unele inregistrate cu putin timp inaintea decesului regelui muzicii pop, alaturi de artistii Will.i.am si Akon.

Desi EMI a inregistrat, anul acesta, un profit de 160 de milioane de lire din drepturile de autor pe care le detine, de trei ori mai mult decat anul trecut, marea problema a casei de discuri este reprezentata de datoriile de 2,5 miliarde de lire la unul dintre principalii sai creditori, Citibank, potrivit NewsIn.

Multimilionarul Guy Hands negociaza acum cu Citibank termenii injectiei de capital.

Planul lui Hands este justificat, astfel, de incercarea de a face din nou rentabila compania, iar o prima consecinta ar fi faptul ca, dupa investitia de 300 de milioane de lire, Citibank ar fi dispusa sa stearga 500 de milioane din datorie. Daca Citibank nu va accepta propunerea lui Hands, viitorul va fi destul de greu pentru EMI, anticipeaza cei de la The Guardian.

Pe de ala parte, problemele financiare al EMI au lansat speculatii legate de faptul ca s-ar putea redeschide discutiile cu compania Warner, in vederea unei fuziuni.

EMI a fost fondata in 1887 si detine in catalogul sau artisti printre care Edith Piaf, The Beatles si Queen. Dupa ce Hands a preluat compania, Rolling Stones, Paul McCartney si Radiohead au parasit EMI.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri