La patru ani de la data lansarii sale, programul de informatizare al invatamantului universitar SEI (Sistem Educational Informatizat), derulat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, a primit o noua recunoastere, si anume distinctia "Best Bridge over the Digital Divide" in cadrul Galei Premiilor PC World, desfasurate vineri, 4 februarie, la Hotel Hilton.
Premiul, care atesta o data in plus contributia SEI la dezvoltarea societatii informationale si valoarea sa fata de alte proiecte europene similare, a fost decernat de presedintele si fondatorul grupului IDG, domnul Patrick J. McGovern, in prezenta reprezentantilor Ministerului Educatiei, a furnizorilor proiectului (HP Romania, IBM Romania si SIVECO Romania) si a directorilor de filiale IDG din intreaga lume.

Sistemul Educational Informatizat - SEI este un program complex initiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii in 2001, al carui obiectiv de baza este sustinerea procesului de predare-invatare in invatamantul preuniversitar cu tehnologii de ultima ora.
Programul sprijina obiectivele reformei in invatamant, este conform cu planul de actiune eEurope 2005 demarat de Uniunea Europeana si cu initiativa europeana eLearning. Programul este implementat de un parteneriat public-privat.

Principalele companii participante la implementarea SEI sunt SIVECO Romania, HP si IBM.
Distinctia a fost inmanata de catre Patrick McGovern doamnei Irina Socol, directorul general SIVECO Romania, integratorul proiectului, care a multumit cu aceasta ocazie tuturor organizatiilor care au contribuit la succesul acestuia.

"Suntem deosebit de fericiti ca o organizatie de anvergura IDG si un vizionar ca domnul Patrick McGovern, care de 40 de ani contribuie practic la revolutia IT, reconfirma faptul ca in Romania putem vorbi de un caz de succes in informatizarea invatamantului. SEI este un proiect deosebit de complex, cu numeroase componente, si un impact social decisiv. Peste tot in lume, acest tip de proiecte se confrunta cu necesitatea de a schimba mentalitati intr-un interval relativ scurt de timp.
Sunt mandra sa va spun ca Romania a reusit in aceasta privinta mai repede si mai bine decat alte tari europene cu nivel de dezvoltare economica mult mai avansat.
In acelasi timp, sunt deosebit de bucuroasa ca SIVECO Romania este parte din echipa care a facut posibil acest succes, alaturi de IBM Romania si HP Romania. Alte nume mari ale industriei mondiale de IT au avut un rol important in derularea SEI: este vorba despre Oracle si Microsoft, carora le multumesc si ii felicit pe aceasta cale", a declarat Irina Socol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri