Intel si revista Business Magazin anunta startul competitiei Oldest PC in Romania. Cei doi parteneri isi propun sa afle care este cel mai vechi PC cu procesor Intel din Romania, care inca functioneaza in cadrul firmelor de stat sau private sau oricarei altei organizatii (si care au minim 5 angajati). Compania detinatoare a celui mai vechi calculator va primi ca premiu un sistem Office Power oferit de Maguay, echipat cu procesor Intel Pentium D 830. Competitia isi mai propune sa afle varsta PC-urilor utilizate in cadrul companiilor locale si care sunt obiceiurile de upgrade ale acestora, fie ca este vorba de aplicatii software sau componente hardware. Toate firmele interesate se pot inscrie in concurs pe site-ul revistei BUSINESS Magazin, www.businessmagazin.ro. Competitia Oldest PC se incheie la 21 noiembrie.

Multe companii folosesc computere vechi, contrar indicatiilor producatorilor si neglijand upgrade-ul componentelor hardware. Unul dintre motivele principale il constituie pretul ridicat de achizitie a unui sistem nou. Insa comparand avantajele si costurile unui PC vechi cu ale unui calculator nou, este evident ca in realitate, utilizarea computerelor vechi este mult mai putin eficienta, spune Irinel Burloiu, Business Development Manager, Intel Romania.

Ne bucuram sa fim parte din aceasta initiativa inedita pentru Romania. Speram ca prin intermediul ei sa atingem cat mai multe companii locale, depasind numarul de inscrieri din celelalte tari unde a mai avut loc concursul Oldest PC, spune Dan Tudoroiu, Brand Manager, BUSINESS Magazin.
A administra si utiliza un sistem vechi este mai costisitor decat a investi intr-unul nou in fiecare an. Computerele vechi au mai multe dezavantaje, printre care dificultatea administrarii din motive de incompatibilitate cu noile tehnologii, expunerea la virusi, mesaje de tip spam sau alte actiuni ilegale din exterior, precum si iesirea din garantie si imposibilitatea de a folosi service-ul producatorului.

Acum, prin intermediul competitiei Oldest PC, orice companie cu mai mult de cinci angajati poate castiga un sistem Office Power oferit de Maguay, cu procesor Intel Pentium D 830 (2x1MB L2 Cache, 3GHz, 800 MHz, 64-bit EMT, EIST), placa de baza Intel i945G, Hard Disk Serial-ATAII-300, DDR2-667, DVD writer dual-layer, format mini-tower ATX 400W, Windows XP Professional preinstalat.

Intel a mai organizat competitia Oldest PC in mai multe tari europene, printre care Olanda, Cehia, Slovacia si Ungaria. Printre companiile inregistrate in Cehia s-au numarat Institutul de Fizica din cadrul Academiei de Stiinte. Aceasta institutie inca mai foloseste un computer fabricat in anul 1989, bazat pe un procesor Intel 80286 6/12 MHz. PC-ul este folosit intr-un laborator cu rezonanta feromagnetica de 3 ori pe saptamana, pentru a coordona un echipament stiintific.

In Slovacia, PC-ul castigator apartine Institutului de Fizica Experimentala din cadrul Academiei de Stiinte, a fost creat in anul 1986 si ruleaza pe un procesor Intel 8086 / 8 MHz. Acest computer este folosit 24 de ore pe zi pentru a colecta si arhiva date de pe un monitor tip neutron, pe un varf de munte numit Lomnick, la o altitudine de 2.633 de metri!
In Ungaria, competitia a fost castigata de un computer care apartine, de peste 25 de ani, unei mici crescatorii de iepuri din orasul Szombathely! Piroska Horvthn Krolyi foloseste acest computer fabricat in 1980 cu un processor Intel 8088 si frecventa de 8 MHz in administrarea fermei de iepuri. Acesta este cel mai batran computer din cele trei tari unde s-a desfasurat competitia initiata de Intel.
Potrivit companiei de cercetare Gartner Dataquest, in 2004 peste 100 de milioane de computere au fost inlocuite in intreaga lume. Anul acesta se aseapta o cifra de 120 de milioane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri