ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei (AW-AMP), organizatie care apara dreptul la libertatea de exprimare si informare corecta, isi manifesta, printr-un comunicat, ingrijorarea fata de situatia ziarului Cotidianul.
"Ii reamintim lui Cornel Nistorescu, in calitatea sa de director cu atributii editoriale, ca mass media si jurnalistii beneficiaza de protectia Consitutiei Romaniei, protectie care implica insa si o serie de obligatii pentru mass media:
• “Cenzura de orice fel este interzisa” (“Libertatea de exprimare” Art. 30, alin. 2).
• “Mijloacele de informare in masa, publice si private, sunt obligate sa asigure informarea corecta a opiniei publice” (“Dreptul la informatie” Art. 31, alin. 4)", scrie agentia.

ActiveWatch face referire la decizia noului director al ziarului, Cornel Nistorescu, de a retrage de pe site-ul cotidianul.ro un articol care il viza pe un apropiat al sau. Potrvit agentiei, justificarea lui Nistorescu pentru aceasta decizie – lipsa punctului de vedere al celui vizat (Petru Romosan) – nu se sustine deoarece autoarea articolului a cerut opinia lui Romosan, primind doar insulte si amenintari. Articolul mentioneaza ca Romosan neaga colaborarea cu fosta Securitate.

Decizia de retragere a acestui articol de pe cotidianul.ro a fost urmata de concedierea senior editorului responsabil de sectiunea de comentarii a ziarului, Cristian Patrasconiu. Motivul invocat de Nistorescu este acela ca ziarul va contine pe viitor mai putine opinii.

“Cornel Nistorescu are obligatia sa le prezinte jurnalistilor o politica editoriala clara, pe care trebuie sa o discute si adopte impreuna cu redactia. Invocarea politicii editoriale ca pretext al demiterii poate fi vazuta ca un act abitrar atat timp cat acea politica editoriala nu este transparenta”, se mai arata in pozitia ActiveWatch.

In contextul concedierilor, agentia la reaminteste jurnalistilor de la Cotidianul ca beneficiaza de protectia Contractului Colectiv de Munca la Nivelul Ramurii Mass Media si le recomanda sa consulte avocatii si sindicatele specializate in dreptul muncii sau in protectia jurnalistilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri