Activele Fundatiei Nobel, care au pierdut aproximativ 20% din valoare din cauza crizei, nu si-au revenit inca, astfel ca fundatia ar putea fi nevoita sa reduca valoarea premiilor acordate laureatilor, a anuntat presedintele institutiei, Michael Sohlman, potrivit site-ului televiziunii americane ABC.

"S-ar putea sa fim nevoiti sa reducem premiul", a declarat Michael Sohlman.

Laureatii Nobel de anul acesta, printre care si scriitoarea germana de origine romana Herta Muller, vor primi cate 10 milioane de coroane suedeze (aproximativ 1,5 milioane de dolari), cuantum neschimbat in ultimii zece ani, anunta NewsIn.

In 1901, Alfred Nobel a donat 31 de milioane de coroane suedeze pentru a fi date laureatilor. Banii au fost investiti in titluri de valoare, ajungand la sfarsitul anului 2008 la o valoare a capitalului investit de 2,8 miliarde de coroane suedeze (407 milioane dolari).

Costul total al premiilor Nobel de anul acesta este de aproximativ 120 de milioane de coroane (17,5 milioane dolari), care acopera totul, de la banii acordati ca premiu, pana la un generos banchet pentru laureati si o ceremonie de inmanare a premiilor la Oslo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri