Parlamentarii din comisiile reunite de buget, finante si banci au aprobat majorarea cu un milion de lei, la aproape 9 milioane lei, bugetul pentru fondul de salarii al Consiliul National al Audiovizualului (CNA), pentru cei 164 de salariati ai institutiei.
Amendamentul a fost initiat de comisiile reunite de cultura si presupune majorarea fondului de salarii pentru CNA de la limita prevazuta in proiectul de buget, de 7,984 milioane lei. Amendamentul a fost aprobat cu 22 de voturi pentru, 16 impotriva si 4 abtineri, conform NewsIn.

Conform presedintelui CNA, Rasvan Popescu, suma de un milion de lei ar trebui sa asigure plata salariilor pentru 20 de angajati din cei 164 salariati ai institutiei.

"Am inteles situatia si am redus posturile de la 174 anterior. Nu am ocupat cele 10 posturi care au ramas libere dupa iesirea la pensie. Nu se pune problema sa mai angajam, dar am dori doar sa functionam cu cei 164 de salariati. A mai reduce cu 20 de persoane ne-ar pune in situatia in care cel putin pe unele sectoare de activitate sa nu mai putem face fata", a spus Popescu.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Gheorghe Gherghina, a precizat insa pe parcursul discutiilor ca "prin acordul cu organismele financiare internationale s-a convenit un nivel al cheltuielilor de personal care nu poate fi suplimentat din fondul de rezerva, fara a incalca acordul".

De asemenea, Popescu a argumentat necesarul suplimentar la bugetul institutiei in conditiile in care institutia a adus la bugetul de stat venituri de 2 milioane lei in 2009 ca urmare a amenzilor aplicate "si nu sunt motive sa credem ca anul acesta lucrurile se vor desfasura altfel".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri