Serviciile de inchiriere DVD-uri au scazut cu 38% in 2009 comparativ cu anul precedent, iar gama de muzica a inregistrat scaderi ale vanzarilor de 35%, in trend cu piata, arata Diverta, cel mai mare retailer de carte prezent pe plan local, parte a grupului RTC.
Serviciile de inchiriere DVD-uri au coborat cu 38% anul trecut fata de 2008.

Si gama de muzica a inregistrat scaderi ale vanzarilor de 35%, in trend cu piata a carei scadere este estimata la 40%. In materie de muzica internationala, stilul pop este lider in topul preferintelor ascultatorilor, urmat apoi de muzica clasica si rock.

In prezent, Diverta ofera o gama diversificata de muzica si film, cat si servicii de inchiriere film pe DVD - peste 5.000 CD-uri cu muzica romaneasca si internationala si mai mult de 4.000 filme pe DVD si Blu-ray.

"Vorbim de o piata relativ intr-un declin favorizat de downloaduri si achizitii pirat. Avand in vedere faptul ca filmele si CD-urile muzicale sunt mult mai usor de piratat, este evident faptul ca acest fenomen ne afecteaza in mod direct si ca prin diminuarea, chiar si cu cateva procente, s-ar asigura o crestere a pietei foarte importanta. In acelasi timp, rolul distribuitorilor este unul foarte important in stoparea acestui fenomen", spun oficialii companiei.

Diverta Online a inregistrat o scadere a vanzarilor pentru gama de media, formata din muzica, film si jocuri, cu 48% in 2009, comparativ cu 2008.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri