Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost informator al Securitatii in perioada 1983-1988, arata o ancheta realizata de HotNews.ro si revista Kamikaze.
UPDATE: Sorin Ovidiu Vantu sustine, intr-un comunicat de presa publicat pe realitatea.net, ca dosarul e fabricat si face parte dintr-o campanie declansata impotriva sa dupa alegerile prezidentiale de anul trecut.

"Fata de presupusul meu dosar, aparut pe un site de stiri, cuprinzand colaborarea mea cu Securitatea, sustin ca este un dosar fabricat si face parte dintr-un lung sir de manipulari si agresiuni care au inceput din 7 decembrie 2009. Drept urmare, am decis sa actionez in judecata site-ul de stiri care a publicat informatia. Daca instanta va decide ca am fost colaborator voi plati eu; daca nu, vor fi obligati sa plateasca ei. Pana la pronuntarea definitiva a instantei, mi se pare jenant orice alt tip de comentariu", a spus Vantu, in comunicatul de presa.


“Din documente si marturii rezulta ca SOV a fost infractor de drept comun arestat in '82 pentru delapidare, turnator la Securitate racolat in '83 si bisnitar pitoresc in Roman dupa eliberare, din '85, pana la Revolutie. Dupa, il gasim tot aproape de fosti ofiteri de Securitate, antrenati in afaceri complexe”, se arata in ancheta celor doua publicatii.

O serie de documente din Dosarul Personal arata ca Sorin Ovidiu Vantu ar fi fost racolat de Securitate la 28 de ani, in aprilie 1983, in timp ce executa, la penitenciarul Bacau, o pedeapsa de cinci ani de inchisoare pentru delapidare. In angajamentul de colaborare cu fosta Securitate, Vantu a intrat in retea ca informator, cu numele de Nus. Din notele si rapoartele obtinute de cele doua publicatii reiese ca informatorul Nus era activ si scria note despre alti detinuti.

Contactat in doua randuri, la inceputul si la sfarsitul investigatiei, Sorin Ovidiu Vantu a precizat ca isi rezerva dreptul de a avea o reactie dupa publicarea materialului.

Constatarea oficiala a calitatii de colaborator o poate face Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. HotNews.ro a solicitat CNSAS, in data de 15 iunie 2010, sa verifice calitatea de fost colaborator al lui Sorin Ovidiu Vantu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri