Dan Adamescu, actionarul majoritar al companiei de asigurari Astra, a devenit unicul proprietar al publicatiei Romania libera, dupa ce a semnat cu Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) achizitia a jumatate din grupul Medien Holding.
Romania libera este parte a grupului Medien Holding - joint venture The Nova Group si Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ). Medien Holding este actionar principal in societatea "R", al carei portofoliul include cotidianul Romania libera, tipografia United Print, Hiparion Magazines, Grupul Roman de Presa si agentia de comunicare si branding CMP

“Confirm aceasta informatie, insa nu voi oferi niciun fel de alte detalii suplimentare. Nu vom schimba nimic din modul de functionare al publicatiei, mergem inainte la fel ca si pana acum. Am cumparat pentru ca este un moment prielinic investitiilor”, a declarat, pentru Wall-Street, Dan Adamescu.

In luna martie cotidianul Romania libera s-a relansat cu un design conceput de Mario Garcia, unul dintre cei mai reputati experti in design de presa din lume. Campania dedicata promovarii imaginii noului cotidian a valorat peste 2,5 mil. euro.

Bodo Hombach, presedintele WAZ, declara recent intr-un interviu acordat Deutsche Welle, ca grupul pe care il conduce isi pregateste retragerea din Europa de Sud-Est, primele pe lista fiind Serbia si Romania. Unul din motivele prezentate se referea la faptul ca piata media din Romania este “distorsionata”, in timp ce tombolele si concursurile “fac audienta artificiala”.

De asemenea, omul de afaceri Dan Adamescu a rascumparat de la grupul austriac de asigurari Uniqa pachetul de 27% din actiuni detinut la societatea Asigurare-Reasigurare Astra (ASTRA). Transferul de proprietate va fi realizat in urmatoarele luni prin Bursa de Valori Bucuresti si trebuie mai intai aprobat de autoritatile romane.

Dan Adamescu mai detine afaceri in retail (Unirea Shopping Center in Bucuresti si Brasov; Praktiker), in constructii (Baumeister), imobiliare si hotelarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri