Citeste care sunt cele mai importante articole de astazi de pe blogurile de business.
Orlando Nicoara vorbeste despre rezultatele afisate de CME, companie care opereaza posturi TV in 6 tari (Cehia, Romania, Slovacia, Slovenia, Croatia si Bulgaria) si detine televiziunile Protv, AcasaTv, Sport.ro, Procinema si Protv International, in 2010. Televiziunile Pro au generat anul trecut venituri de 157,4 milioane dolari si OIBDA de aproape 26 milioane dolari.

Pe partea de New Media, toate tarile au generat venituri de 11,2 mil. dolari si OIBDA negativ de 6,5 mil. dolari.

Riscograma.ro scrie despre cate locuri de munca va crea noul cod al muncii. "Dupa ce a trecut o data prin furcile caudine ale inspectorilor de munca, o companie se gandeste de zece ori inainte de-a mai face o angajare. Munca la negru sau formele alternative de remunerare constituie doar o fateta a problemei. Exista si alte efecte secundare, chiar mai greu de cuantificat de un stat care stie doar cuvintele «vreau» si «da-mi»", afirma autorul blogului.

Desi au venituri mai mici, romanii cheltuie pe mancare mai multi bani decat ungurii, cehii sau polonezii, informeaza Businessday.ro. Astfel, in 2009, 34,3% din venitul romanilor s-a dus pe mancare, procent mult mai mare decat cel din tarile dezvoltate, acolo unde alimentele au o pondere de 10-15% in cheltuielile de consum ale populatiei.

Pentru comparatie, in Polonia procentul este de 20,3%, in Cehia de 15,6%, iar in Ungaria de 16,3%. Mai mult, doar 18,2% din cheltuielile bulgarilor se duc pe achizitia de alimente.

Europenii lucreaza cu 5 saptamani mai putin decat americanii, in medie, pe parcursul unui an, scrie Andreea Vass pe blogul personal. In plus, Produsul intern brut pe locuitor plaseaza UE-15 in urma SUA.

"Economiile europene au de recuperat un decalaj de 24% din acest punct de vedere. Pentru a include si Romania in acest tablou comparativ, optez pentru raportarea PIB pe locuitor la PPS din Romania la UE-27, ceea ce a reprezentat 46% în anul 2009", spune Vass.

DealBook.ro trece in revista cele mai importante tranzactii ale zilei: cele mai relevante stiri despre fuziuni si achizitii atat din Romania, cat si din presa internationala.

Bobby Voicu povesteste despre experienta unui meci de Champions League urmarit in Heineken Mansion.

La Tarom, luna martie este luna femeilor: 20% reducere pentru bilete de avion pe toate destinatiile externe, operate cu aeronave proprii, anunta Razvan Pascu.

Astfel, pentru biletele de avion cumparate pana la data de 28 februarie 2011 inclusiv, persoanele de sex feminin cu varsta de peste 12 ani care doresc sa calatoreasca cu Tarom in perioada 1-15 Martie au 20% reducere la orice bilet de avion.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri