Cursul de schimb a crescut in ultimele zile pana la 4,26 lei/euro, aproape de maximul anului 2011, pe fondul tensiunilor legate de criza din Grecia. Euro a castigat teren in fata monedei nationale, cursul urcand cu aproape 10 bani in doar 10 zile, dupa in luna aprilie s-a testat pragul psihologic de 4 lei/euro.
Leul s-a apreciat in debutul sesiunii interbancare de astazi, cursul coborand sub 4,23 lei/euro, insa cotatiile au revenit aproape de 4,24 lei/euro dupa primele transferuri. Jucatorii de pe pietele valutare au anticipat inca de marti ca guvernul grec va obtine votul de incredere al Parlamentului.

Totusi, cursul de schimb s-a apropiat saptamana aceasta si de maximul anului, dupa ce a urcat pana la 4,2635 lei pentru un euro.

Aprecierea leului de marti s-a datorat faptului ca participantii la piata se poate sa se fi asteptat ca executivul grec sa obtina votul de incredere al parlamentului. In pofida obtinerii acestui vot, leul s-a depreciat in aceasta dimineata, mai exact cursul urcand pana la 4,2450 lei pentru un euro.

Analistii ING subliniaza ca o tendinta de depreciere usoara a leului fata de moneda europeana este probabila.

"Pentru moment, participantii la piata probabil isi vor concentra atentia asupra aprobarii de catre parlament a masurilor de austeritate, ceea ce inseamna ca presiunile de depreciere ar putea continua. In acest context, o tendinta de depreciere usoara pare probabila, mai ales deoarece pierderile recente nu au fost oprite de actiuni ale bancii centrale. Totusi, in ceea ce priveste sedinta de astazi, nu credem ca leul va inregistra pierderi semnificative de la nivelul curent", explica analistii ING Bank Romania in cadrul unui raport.

Cel mai inalt nivel din acest an al cursului de schimb a fost de 4.2705 lei/euro, cotatie anuntata de BNR pe data de 5 ianuarie 2011, in timp ce minimul de pana acum este de 4,0735 lei/euro, cotatie anuntata pe 26 aprilie 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri