Terenurile din Bucuresti si localitatile vecine din judetele Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Dambovita au un pret de vanzare total de aproape sapte miliarde de euro, cea mai scumpa zona fiind Pipera, cu un pret mediu de 326 euro/mp, arata un studiu al dezvoltatorului Impact SA.

Preturi terenuri

Studiul Impact SA ia in considerare zona aflata in vecinatatea Bucurestiului, constituita sub forma a trei inele care cuprind localitati din judetele Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Dambovita.

“Inelul 1 are la vanzare o valoare de 2,2 miliaerde de euro, Inelul 2 o valoare de 653 de milioane euro, Inelul 3, 486 milioane euro, iar intravilanul orasului Bucuresti are la vanzare o valoare de 3,3 miliarde de euro. Toate aceste sume fac ca perimetrul metropolitan al orasului Bucuresti sa aiba o valoare de circa 6,8 miliarde euro la vanzare”, sustin cei de la Impact SA.

Primul inel se intinde pana la aproximativ 15 km distanta de limita administrativa a Bucurestiului, acoperind localitatile: Pipera, Tunari, Otopeni, Voluntari, Stefanesti, Chiajna, Chitila, Mogosoaia, Dragomiresti Vale, Rosu, Domnesti, Ciorogarla, Bragadiru, Magurele, Jilava, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Pantelimon si Dobroesti.

Pretul mediu cu care se vinde metrul patrat de teren, indiferent de suprafata totala a acestuia, in primul Inel din vecinatatea Capitalei este de 82 euro, iar localitatea in care intalnim cel mai ridicat pret mediu este Pipera cu 326 euro/mp, in timp ce pretul mediu cel mai scazut din aceasta zona il intalnim in Vidra cu 33 euro/mp, spun reprezentantii Impact.

Tot pentru Inelul 1, cel mai mare pret cerut este de 909 euro/mp si poate fi gasit in Pipera, iar cel mai scazut este 4 euro/mp si poate fi gasit in Dobroesti.

“In functie de suprafata terenului pe care doresc sa il achizitioneze, cei interesati au la indemana ca instrument de evaluare si pretul mediu pentru fiecare categorie de teren. Spre exemplu, un teren cu o suprafata de maxim 500 mp poate fi achizitionat in Inelul 1 la un pret mediu de 118 euro/mp, in Inelul 2 cu 46 euro/mp, iar in Inelul 3 cu 36 euro/mp”, se mai arata in analiza citata.

In cadrul Inelului 1, localitatile cele mai discrepante din punct de vedere al preturilor cerute sunt: Pipera cu o diferenta de 930 euro/mp, Otopeni cu 655 euro/mp, Voluntari cu 435 euro/mp, Chitila cu 290 euro/mp si Bragadiru cu 230 euro/mp. Pe de alta parte, cele mai omogene sunt Vidra cu o diferenta de doar 76 euro/mp, Dragomiresti Vale cu 80 euro/mp, Berceni cu 82 euro/mp, Domnesti cu 92 euro/mp si Magurele cu 93 euro/mp.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri