Pentru investitorii de retail, care au sume mici disponibile pentru a face tranzactii cu actiuni, comisioanele pot ajunge si la 3%. Solutia pentru investitorii aflati in cautarea celor mai mici comisioane ramane insa tranzactionarea prin intermediul platformelor online, fara ajutorul brokerilor.
In lista nu au fost incluse firmele de brokeraj care nu au raspuns solicitarii wall-street.ro sau care nu ofera nicio informatie despre comisioane pe propriul website.

In general, majoritatea brokerilor urmeaza o grila standard de comisioane in functie de rulajul lunar realizat de catre clienti. Exista insa si exceptii cu firme de brokeraj care ofera comisioane reduse pentru tranzactiile cu anumite actiuni, precum cele ale Fondului Proprietatea sau Erste Bank.

De asemenea, mai multe firme de brokeraj au oferte special destinate speculatorilor, cu o serie de comisioane si taxe reduse pentru schimburile intraday.

Ofertele din tabelul de mai jos reprezinta comisioanele percepute pentru tranzactiile cu actiuni realizate pe BVB. Pe langa acestea, o parte din firme percep abonamente lunare a caror valoare este cuprinsa in general intre 25 si 50 lei.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri