Preturile apartamentelor noi din Bucuresti au crescut cu 5% in ultimul an, desi circa 9.000 de locuinte finalizate stau nevandute. Afla unde poti gasi cele mai multe oferte, dar si cele mai mici preturi.
In primele nou luni ale anului trecut, in Bucuresti si Ilfov au fost terminate 3.417 de locuinte, cu 16% mai putine fata de aceeasi perioada a anului 2010, cand au fost finalizate 4.054 de unitati, conform datelor Insititutului National de Statistica (INS).

In total, la sfarsitul anului trecu trecut, stocul de locuinte noi din Bucuresti si suburbii era estimat la aproximativ 28.000 de unitati, dintre care circa 9.000 de unitati erau inca la vanzare, potrivit unui studiu recent al agentiei imobiliare RealTime.

In prezent, cartierele cu cele mai multe apartamente noi scoase la vanzare sunt: Bucurestii Noi (383 de oferte), Herastrau-Nordului (233 de oferte), 1 Mai (199 de oferte), Baneasa (178 de oferte) si Dorobanti-Floreasca (156 de oferte), potrivit datelor furnizate de imobiliare.ro pentru wall-street.ro.

Ce apartamente gasesti si cat costa

In cartierele cu cele mai multe oferte de locuinte noi predomina blocurile cu trei, patru si cinci etaje. Astfel, circa 33% dintre oferte sunt pentru apartamente aflate in imobile cu trei etaje, in timp ce aproximativ 21% dintre oferte se afla in blocuri cu cinci etaje si 18% in imobile cu patru etaje, conform datelor de la imobiliare.ro.

In ceea ce priveste preturile, pentru un apartament nou cu doua camere in Bucurestii Noi, zona cu cele mai multe locuinte noi, proprietarii cer, in medie, circa 68.850 de euro, in contextul in care suprafata medie utila a locuintelor din aceasta zona este de 59 mp. Pentru apartamentele cu trei camere din Bucurestii Noi, a caror suprafata medie este de circa 84 mp, pretul mediu cerut sare de 99.000 de euro.

Preturile apartamentelor noi scad in cartiere precum Berceni, Ghencea si Militari. Astfel, cele mai ieftine locuinte noi pot fi gasite in Ghencea, unde pentru un apartament cu doua camere, proprietarii solicita, in medie, aproape 60.000 de euro. Preturile cresc insa in aceasta zona pentru apartamentele cu trei camere, ale caror preturi cerute oscileaza in jurul valorii de 86.500 de euro.

In Berceni, pentru un apartament cu doua camere pretul mediu solicitat este de 60.400 de euro, in timp ce pentru trei camere ajunge la 76.500 de euro.

Pentru o locuinta noua cu doua camere din Militari, proprietarii cer, in medie, 66.600 de euro, iar pentru trei camere, preturile asteptate sar de 100.000 de euro, conform datelor de la imobiliare.ro.

In ultimul an, preturile apartamentelor noi din Bucuresti au urcat cu 5%, ajungand in luna decembrie 2011 la nivelul de 1.377 euro/mp, conform indicelui imobiliare.ro. Insa chiar si asa, cei mai multi cumparatori isi limiteaza bugetele la 60.000-70.000 de euro, astfel incat ramane de vazut la ce preturi vor vinde dezvoltatorii care incep sau au acum proiecte rezidentiale in constructie.

Sursa foto: Dreamstime

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri