Companiile de asigurari Carpatica, Uniqa si Astra vand in prezent cele mai ieftine asigurari de raspundere civila auto obligatorie (RCA), indiferent daca sunt valabile pe o perioada de sase luni sau un an, potrivit datelor oferite de Netrisk Broker de Asigurare, prin intermediul platformei Asigura.ro.
Analiza evolutiei tarifelor de prima isi gaseste utilitatea in contextul in care pretul mediu la nivel de piata al unei polite RCA a crescut moderat, dar constant, in ultimele 3 luni, mai ales pentru soferii ceva mai tineri si neexperimentati, cum sunt cei cu varsta sub 30 de ani.

De exemplu, pentru un autoturism Dacia Logan 1.6 MPI fabricat in 2010 si condus in interes personal, pretul mediu al unei polite RCA valabile 1 an a crescut cu o suma cuprinsa intre 6% si 17%, in functie de profilul clientului luat in calcul.

Analizand oferta companiilor din luna martie anul curent, pentru autoturisme cu capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.000 si 1.600 cmc, 1.601 si 2.000 cmc si respectiv peste 2.001 se constata ca cele mai ieftine asigurari de raspundere civila auto se gasesc la Carpatica, Uniqa si Astra.

Asadar, conform tabelului de mai jos, pentru un autoturism Dacia Logan 1.2 16V 75CP Ambiance, cu o capacitate cilindrica de 1.149 cmc cea mai iefitna prima de asigurare RCA pe sase luni se gaseste la Carpatica Asig (199,72 de lei), urmata de UNIQA (235,98 de lei) si Astra Asigurari (270.96 de lei). Aceeasi ierarhie se mentine si pentru asigurarile RCA pe 12 luni.

La o clasa cilindrica mai sus, ofertele companiilor de asigurari la sase luni in aceasta primavara pentru un autoturism Skoda Octavia 2.0TDI 140CP DSG Ambition si 1.968 cmc pornesc de la 255,68 de lei; tarif de prima disponibil la Carpatica Asig. De asemenea, tot printre cele mai accesibile oferte de prima sunt si la Astra (324,3 lei), Uniqa (341,55 lei) si Euroins (391,94 lei). Pentru RCA la 12 luni, cele mai scumpe tarife sunt la Omniasig si BCR.

Ultimele doua coloane cuprind primele, atat pentru sase luni cat si pentru o perioada de un an, pentru un autoturism Mercedes-Benz Clasa C 220 CDI BlueEfficiency 170CP M6 cu 2.143 cmc.





























Compara tarifele de la 10 companii de asigurare si alege polita RCA cu ajutorul serviciului online
asigurari.wall-street.ro/rca realizat in parteneriat cu Netrisk Broker de Asigurare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri